La novena victòria en la lliga del Bàsquet Manresa (86-73 davant de l´Iberostar Tenerife) és la segona en els tres darrers partits i va tenir de gran protagonista Dejan Musli, que va aconseguir amb el seu 32 de valoració final el gran premi de MVP de la setmana. L´equip, que va obtenir una victòria clau a la pista del Joventut el Dilluns de Pasqua, ha notat de manera molt positiva les altes de Patrik Auda (tot i que ahir no va brillar) i un Je´Kel Foster qui ha agafat de forma definitiva les regnes de l´equip i està oferint més ordre i equilibri a tot el joc. És clar que amb un base que mani i distribueixi (a més Foster té una mitjana de 10 punts per partit) tot és una mica més senzill.

Dejan Musli, a títol personal, fa actuacions a l´ICL Manresa que segurament el portaran a un altre equip de rang superior quan s´acabi la temporada, com ja va passar amb Doellman. Musli es va mantenir ferm en la promesa de no marxar el desembre i, malgrat que també li ha costat ser l´home de referència en els pitjors moments de la crisi de resultats, l´entrada d´Auda i la recuperació de Sandul l´han d´alliberar més. A 25 anys té molt futur al bàsquet de primeríssim nivell.

El 32 de valoració aconseguit al partit de diumenge li suposa igualar el seu millor registre a la lliga Endesa, que, curiosament, va assolir a la primera volta a la pista de l´Iberostar. Quant als 21 punts transformats, es tracta de la seva millor marca en l´actual campanya i hi va arribar amb 9/12 en tirs de dos i 3/5 en els llançaments lliures. Musli també va aconseguir el seu rècord de rebots del curs amb 12 captures, molt ben repartides entre defensa (7) i atac (5). El serbi va completar el partit amb 2 assistències, 1 tap i 4 faltes rebudes. El seu millor quart al partit va ser el primer amb un 13 de valoració, va convertir 9 punts i va agafar 4 rebots.

En unes declaracions a acb.com, Musli s´ha mostrat molt satisfet en assolir «el segon MVP«, i va recordar que havia rebut el que el va distingir com el millor jugador del mes d´octubre. Malgrat tot, Musli posa davant l´interès de l´equip i no les seves estadístiques particulars als partits. «Contra l´Iberostar vam començar molt durs i forts en la defensa; després, l´atac també va ser molt efectiu, amb control tant en el rebot defensiu com l´ofensiu. Estic molt content, és un triomf molt important. Jo he de donar les gràcies als meus companys, a tot el seu suport en pista. Tinc clar que amb ells jo jugo millor».

86 punts anotats, màxim del curs

Els 86 punts anotats per l´ICL Manresa en el partit d´aquest darrer diumenge contra l´Iberostar suposen la seva millor marca de la temporada pel que fa a l´atac de l´equip d´Ibon Navarro. De fet, es va igualar el nombre de punts de la que era l´última victòria a casa, del dia 23 de desembre, quan es va superar per 86-79 el CAI. Després de 3 mesos i 18 dies, d´encaixar set serrotes consecutives al Nou Congost, l´equip bagenc va poder celebrar una victòria a casa.

En la segona jornada amb el 85-67 amb l´Estudiantes, el Manresa va estar ben a prop del seu màxim. Es va perdre amb el Joventut, també al Congost, per 84-85. I de les cinc victòries en els desplaçaments on més es va anotar va ser a Sevilla, amb triomf per 67-84. En canvi, els mínims han estat contra el Barça i l´Estudiantes (57), amb l´Unicaja (58) i el Gran Canària (59). Els 37 punts anotats en el tercer quart van trencar, diumenge, l´Iberostar