Vorejant els dos metres i amb un físic rotund, Nemanja Jaramaz fa d'entrada un impacte important. El nou exterior de l'ICL Manresa, un serbi nascut a Montenegro que ha arribat al Congost una vegada que el seu equip, el Buducnost, no ha passat de les semifinals a la Lliga Adriàtica. Ell s'autodefineix com un jugador versàtil, "segons com sigui el rival i el que vulgui l'entrenador, puc fer diverses coses. Per a mi és una gran oportunitat jugar en la que és la millor lliga d'Europa, i les referències que m'ha donat Dejan Musli del club són excel·lents, que és molt històric i que s'hi treballa bé. Ara tot just m'estic adaptant a tot, als sistemes i als companys".

Pere Romero, director esportiu del club manresà, va explicar que "el Nemanja ja vam voler fitxar-lo l'any passat, aquest estiu encara hi vam tornar i ell es va deacantar per l'Ourense, però finalment l'equip no va sortir a l'ACB. És un jugador molt cotitzat i ara, en aquest final de temporada, se'ns ha presentat l'ocasió de portar-lo. I ell pot jugar en les tres posicions exteriors, tot i que segurament ens ajudarà com a escorta, per poder jugar el pick'n roll, per rebotar, llançar, és un bon defensor... El millor que té és que és polivalent".

Amb Román Montañez i Àlex Barrera de baixa per lesions, Pere Romero va confirmar que no hi ha necessitat de prescindir de ningú de la plantilla, que actualment és de 14 homes. Ibon Navarro va dir ahir sobre Jaramaz que "tot just ell està aterrant, aprenent les regles defensives de l'equip i quins són els nostres automatismes d'atac. Hem d'integrar-lo el màxim de cara al partit de diumenge. Amb ell reforcem les posicions exteriors ja que Simon i Grigonis, en un matx complicat, poden arribar a estar en pista més de 30 minuts. El club ha demostrat ambició, ganes de voler fer les coses bé, no conformar-se. Jaramaz té un gran físic, i per on ha passat ha demostrat ser jugador de primer nivell. Està molt en forma perquè fa una setmana estava en competició amb el seu equip, que era el Buducnost".

L'equip manresà, que davant l'Iberostar Tenerife va sumar la 9a victòria, jugarà a la pista de l'UCAM Múrcia, "un altre equip en posició de play-off. No hem fet càlculs sobre les victòries que faran falta per salvar-nos. Ara només tenim al cap el Múrcia, i res més".

El Múrcia, "mentalitzat"

Ahir també va parlar l'entrenador de l'UCAM Múrcia, el tècnic grec Fotis Katsikaris. Tindrà la baixa del lesionat Faverani, el seriós dubte del pivot ucraïnès Lishchuk, però té la novetat de Yanick Moreira, un jove angolès que debutarà. Qui prendrà més protagonisme serà un altre dels homes interiors, Víctor Arteaga: "té talent i ens farà falta la seva energia, pot fer moltes coses, però no li volem posar una pressió extra". També s'espera que tingui els seus minuts José Ángel Antelo, que podria defensar Dejan Musli: "té prou capacitat i envergadura per agafar un cinc i intel·ligència per ser important en atac".

L'UCAM Múrcia es va imposar la setmana passada a Andorra i és vuitè amb 13 victòries, en posició de play-off: "seria una greu errada pensar que guanyarem fàcilment. Som conscients d'on som, en la recta final i lluitant per un objectiu que és molt gran per a nosaltres; el més important és centrar-nos molt en el nostre treball i el proper rival. Si hi ha problemes de lesions s'ha de treure l'orgull, el caràcter i la fe. Jo veig l'equip molt mentalitzat". Sobre el Manresa, Katsikaris opina que "tinc la sensació que els jugadors no sortiran relaxats. Com tots els partits, serà dur i l'ICL ve de dues victòries gairebé seguides i en Musli té un dels millors pivots de la lliga Endesa. Caldrà que juguem intensos i desitjo que tinguen tan encert com a Andorra". El partit es juga a les 18 h i els àrbitres són García González, Sánchez Mohedas i Serrano.