Les derrotes als darrers 5 partits de l'ICL Manresa han retallat fins al mínim l'avantatge que tenien els jugadors d'Ibon Navarro respecte de la zona de descens. En aquests moments, encara en són fora amb un setzè lloc gràcies a les 10 victòries que han acumulat durant el curs, una més que l'Estudiantes.

Però la combinació de la victòria dels col·legials amb el líder Barça i la derrota del Manresa davant del cuer Gipuzkoa ha posat l'equip del Nou Congost contra les cordes en la darrera jornada, que té previst un horari unificat, a les 12.30 hores del proper diumenge.

La realitat és que l'ICL continua depenent d'ell però l'anàlisi freda de la situació fa que ara l'Estudiantes passi a ser el favorit per sortir de la penúltima posició. Els madrilenys visitaran la pista del Gipuzkoa, el botxí dels manresans diumenge, que caldrà veure si pot ser tan competitiu fins a arribar a un final disputat i guanyar com va fer al Nou Congost. Si l'Estudiantes és qui s'imposa, al Bàsquet Manresa no li quedarà cap altre remei que vèncer el Baskonia, que ha estat un dels participants en la final four de l'Eurolliga i que té pendent jugar un partit endarrerit de lliga davant del Madrid.

Els resultats ja no afecten el Laboral Kutxa, que acabarà quart en la lliga regular i jugarà davant del Gran Canària en primera fase dels play-off. El pronòstic no és, en teoria, favorable a un ICL que, en tot cas, no perd l'esperança. Fins i tot pot acabar en 15è lloc la lliga si guanya a la pista del Baskonia i l'Obradoiro, que ja està salvat, cau en el seu partit amb l'Unicaja.

Si al final l'ICL acaba a la zona de descens, seguir en l'ACB pot esdevenir complicat. Tot i que en aquesta lliga, en el cas de descensos i ascensos, res no és segur ni es pot predir. L'Ourense té una plaça confirmada des del 2015 i no està clar a costa de qui. Tampoc no és segur que es mantinguin els 5 milions de cànon per pujar.

El Palència és el campió LEB i té una de les dues places esportives. L'altra se la juga en el play-off final l'Osca amb qui guanyi del Melilla- Leyma Corunya, aquest dimarts.