Els darrers dies, previs a un cap de setmana decisiu per resoldre la segona plaça de descens a l'ACB, han estat moguts i condicionats per una proposta unilateral que va fer el despatx Allika Abokatuak. El seu titular, Maudili Prieto, enviava dilluns al matí la nota de premsa que va encendre la metxa. Va ser dirigida a mitjans de comunicació, en la seva majoria bascos, i hi feia l'oferta de patrocini o bé altres menes de col·laboració i suport al Laboral Kutxa i el Gipuzkoa en el cas que la combinació de resultats acabés amb el descens del Bàsquet Manresa: és a dir que el Laboral Kutxa guanyés l'ICL i el conjunt del Gipuzkoa perdés a casa amb l'Estudiantes, que se salvaria.

Maudili Prieto és exaccionista i excol·laborador de l'ICL Manresa; la seva nota de premsa va tenir ressò en la pàgina web de Mundo Deportivo, dilluns a mitja tarda. La publicació va provocar que a la nit hi hagués un comunicat per part del Gipuzkoa que demanava una "rectificació" per part de Mundo Deportivo per evitar que l'entitat de bàsquet donostiarra emprengués accions legals contra el diari.

En unes declaracions a Regió7, Prieto afirmava que pretenia que "canviïn les coses al Manresa, i hi pot haver una regeneració" entre les persones que manen al club. També declarava que ell era en la terna de persones per suplir el president Vives, però que tant ell com Xavier Gabriel "vam haver de marxar del club per l'actitud que van tenir certes persones". Prieto reblava que l'oferta al Gipuzkoa i al Laboral Kutxa no era cap mena de "revenja" ni al club ni a l'afició del Manresa".

Dimecres a la tarda, l'ACB va fer públic el comunicat on notificava que s'havia posat en contacte amb el Consejo Superior de Deportes, i que havien exposat aquest cas a la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF). L'ACB deixava clar que tant el Baskonia com el Gipuzkoa havien negat els contractes amb el despatx jurídic en qüestió i que vetllaria per la imatge de la competició. Poca estona després, Allika Abokatuak emetia una altra nota de premsa en la qual retirava la proposta.

Ahir, Jaume Arnau, president del Bàsquet Manresa, va manifestar a Regió7 que "aquesta proposta era, d'entrada, desgavellada, increïble, irracional. Però la persona que la feia ha aconseguit publicitat, que era el que buscava". Arnau es va mostrar "satisfet de quina ha estat la reacció que ha tingut l'ACB; ens hi vam posar en contacte i crec que el comunicat ha estat oportú".

Jaume Arnau només pensa en el partit contra el Baskonia i agraeix "l'espectacular resposta de l'afició, hem omplert dos autocars".