El Reial Betis, a través de totes les converses que han portat a terme en les últimes hores el president del club futbolístic, Ángel Haro i el seu vicepresident, José M. López Catalán, amb el màxim dirigient del Baloncesto Sevilla, Fernando del Moral, i amb CaixaBank, va ser capaç ahir de tancar un acord per evitar la desaparició del club ACB. A partir d´ara, el nom que tindrà l´entitat serà Betis Energía Plus.

Quan l´acord estava avançat, es va filtrar que Endesa hi posava uns seriosos impediments. I és que, en les clàusules del contracte firmat en el seu dia entre l´ACB i Endesa, s´indicava que cap altre empresa dedicada al sector enèrgic no era autoritzada a vincular-se a equips de la lliga. Però al migdia va ser la pròpia Endesa qui desmentia que exercís cap bloqueig i descartava cap veto, permetemt així que tota l´operació tirés endavant i que no hi hagués la liquidació de l´equip de basquetbol sevillà de l´ACB,

Fonts d´Endesa van manifestar que la companyia no posaria cap "tipus d´impediment ni posarà traves per a la supervivència del CB Sevilla" segons va recollir l´agència Efe, ahir a la tarda.

Ángel Haro, president del Reial Betis, és un enginyer amb negocis al sector de les energies renovables. Una de les seves empreses serà la que es farà amb la titularitat de les accions del CB Sevilla que tindrà el suport d´una marca amb molt d´impacte com el Betis per poder continuar endavant i l´ajudarà per aconseguir finançaments.

Fins ara, CaixaBank disposava del 99% d´accions del Baloncesto Sevilla. Fa just un any i davant de l´absència de compradors que es volguessin fer càrrec del club (en realitat una SAE), es va comunicat que la temporada 2015-16 seria ja la darrera en la qual es mantindria la propietat i que es procediria a la liquidació si no donava el pas cap alternativa. Però Ángel Haro i, el Betis darrera seu, ha evitat que es perdés l´ACB a Sevilla.