Tres dies després d'anunciar el fitxatge de l'escorta del Partizan Petar Aranitovic, l'ICL Manresa va fer pública la contractació d'un altre jugador del mateix equip i de la mateixa nacionalitat, Aleksandar Cvetkovic, un base de 21 anys que va tenir un pas fugaç pel València en la pretemporada passada, ha de convertir-se en el director de joc titular del conjunt bagenc d'aquí a unes setmanes. El balcànic ha d'aportar anotació i direcció, però també defensa, a un equip que ha hagut de canviar de base més vegades de les desitjables durant les últimes temporades.

Cvetkovic va actuar la pretemporada passada al València per tapar les baixes momentànies de Guillem Vives, qui disputava l'Eurobasket amb la selecció espanyola, i d'Antoine Diot, qui es trobava lesionat. Fins i tot, Cvetkovic va jugar un partit contra l'ICL Manresa. Va ser el 20 de setembre passat en un duel de preparació a Godella. Els taronges van gua-nyar per un ajustat 73-71 i el serbi hi va tenir una bona actuació, amb 9 punts anotats. Tot i això, no hi va tenir continuïtat i va recalar al Partizan de Belgrad, després de dos anys a l'Skopje macedoni, on havia anat a parar des del seu club d'origen, l'Estrella Roja.

Direcció i defensa

El màxim responsable del seu fitxatge, el director esportiu manresà, Pere Romero, va explicar ahir que Cvetkovic serà "un home important de la plantilla. Es tracta d'un molt bon director de joc. El seguim des de la temporada passada. Ja havíem pensat en ell per a la posició de base després de la baixa de Jermaine Thomas". Romero va apuntar que "ens donarà direcció de joc, anotació i defensa".

El cert és que les seves xifres són bones en diversos aspectes. Va anotar més de 10 punts per part en la lliga adriàtica, la competició que disputen els millors equips de l'extinta Iugoslàvia, i hi va repartir més de tres assistències. En el tir, supera el 40% en el llançament de tres punts i el 83% en els tirs lliures, dades més que respectables. La seva bona actitud defensiva la confirma amb 1,3 robatoris de pilota per enfrontament.

Plantilla en construcció

Amb el fitxatge de Cvetkovic, l'ICL Manresa té dos bases, ja que disposa de Lluís Costa, contractat a mitja temporada passada. En el joc exterior, el fitxatge de Petar Aranitovic s'ha d'afegir a la continuïtat de Román Montañez. A hores d'ara, Marius Grigonis encara és al club, però té un peu a l'Iberostar Tenerife i cal veure què fa Chase Simon. El nord-americà va ser situat a la llista de basquetbolistes subjectes a tempteig i cap equip espanyol no ha igualat l'oferta manresana. Finalment, el joc interior només té un component, el congolès cedit per l'Unicaja Romaric Belemene.