Matí frenètic, el d'aquest divendres, a les oficines del Nou Congost. Amb poc minuts de diferència, l'ICL Manresa ha anunciat els fitxatges de l'ala mallorquí Pere Tomàs, de 26 anys, i del pivot croat Luksa Andric, de 31. Segons ha anunciat el club manresà, Tomàs ha signat per a les properes dues temporades mentre que Andric ho ha fet sols per una.

Pere Tomàs arriba procedent CAI Saragossa, on ha jugat les darreres tres temporades és un vell conegut de la lliga Endesa, després d'haver jugat entre els anys 2007 i 2013 al Joventut de Badalona. Tomàs és un jugador polivalent que el darrer a la màxima competició estatal ha fet unes mitjanes de 5,2 punts i 3,3 rebots per partit. Destaca sobretot per ser bo als dos costats de la pista, i és un molt bon defensor.

Pere Tomàs (19) defensant la samarreta del CAI Saragossa, que ha vestit durant tres anys. FOTO: Arxiu/ACB

Pel que fa a Luksa Andric, el croat arriba amb la missió de fer oblidar sota els taulells Dejan Musli, que ha deixat el Congost per posar rumb a l'Unicaja de Màlaga. Andric, de 31 anys i 2'10 d'alçada ha desenvolupat la seva carrera entre Croàcia i Turquia i debutarà a l'ACB de la mà de l'ICL Manresa. La seva darrera experiència va ser a l'Astana, equip on va estar condemnat a un rol secundari degut a una lesió a l'esquena que el va mantenir alguns mesos fora de les pistes. De fet, aquesta lesió condiciona també el seu fitxatge pel Manresa, ja que el club s'ha reservat una opció per tallar el contracte del pivot en cas que aquest no s'hagués recuperat bé de les seves molèsties.

Segons el director esportiu del club manresà, Pere Romero, Andric "té coneixement del joc i sap moure's per la pista, ha jugat a un alt nivell europeu i internacional", alhora que subratlla que "té bones mans, no és atlètic, però treu profit del seu cos a prop de la cistella: continua bé després de bloquejar, té joc d'esquena a cistella i el seu rang de tir és de mitja distància".

El pivot croat Luksa Andric, el nou referent de l'ICL Manresa sota els taulers. FOTO: Arxiu