"No deixis per a demà el que puguis fer avui". Aquesta dita popular se l'ha agafat al peu de la lletra l'ICL Manresa, que aquest diumenge va confirmar el fitxatge de l'ala-pivot nord-americà Joe Trapani, el quart en només dos dies, després del triple anunci del divendres (Luksa Andric, Pere Tomàs i Scott Suggs). Així doncs, el tècnic Ibon Navarro té a la seva disposició 10 jugadors, i segons va anunciar ahir el club en un comunicat, "l'equip comptarà, per iniciar la pretemporada, amb els jugadors vinculats".

Ara, la plantilla està gairebé definida, amb Aleksandar Cvetkovic i Lluís Costa com a directors de joc, Petar Aranitovic, Román Montañez, Pere Tomàs, Scott Suggs i Romaric Belemene a les ales, i Joe Trapani, Patrik Auda i Luksa Andric a l'interior. Aquesta darrera posició és la que falta reforçar, a l'espera que Andric passi el reconeixement mèdic i pugui tornar a jugar a bàsquet al nivell més alt (fa un any que no trepitja una pista per una lesió a l'esquena).

El referent interior

Joe Trapani (1988, Madison) té nom de personatge italoamericà d'una pel·lícula de gàngsters, i està cridat a ser el referent interior de l'ICL des de la posició de 4 (Auda, renovat fa unes setmanes, serà el seu suplent). El jugador, de 28 anys i 2,03 m d'altura, va disputar el curs passat la lliga francesa a les files del Cholet Basket, amb el qual va finalitzar amb una mitjana de 12,7 punts i 6 rebots.

Segons la direcció tècnica del club manresà, Trapani "transmet energia quan juga i va agressiu al rebot", dues característiques que agraden, i molt, al públic del Nou Congost. El de Madison està cridat a ser una de les estrelles de l'equip, junt amb Cvetkovic (Lluís Costa va deixar molts dubtes en el seu debut a l'ACB el curs passat) i Suggs, un anotador nat.

Tot això, a l'espera de veure l'estat físic d'Andric, que si està en condicions podria ser la gran estrella de l'equip i emular la resurrecció que va viure el curs passat Dejan Musli a Manresa. Si fos així, s'hauria de començar a estudiar l'efecte revitalitzador de la capital del Bages amb els grans talents balcànics.