L'ICL Manresa de les metamorfosis anuals va començar a caminar ahir amb més novetats que mai. Un total de vuit cares noves a la primera plantilla, sis de les quals sense experiència a l'ACB i amb dues absències físiques, les de les nord-americans Joe Trapani i Scott Suggs, que es preveu que puguin aterrar les properes hores. Amb la garantia de la continuïtat d'Ibon Navarro, un tècnic que el club va témer perdre aquest estiu i que finalment continuarà en un lloc on és apreciat i valorat, pel club i l'afició, els bagencs provaran de no patir tant com l'any passat.

A més dels sis fitxatges que ahir hi havia, els quatre balcànics Cvetkovic, Aranitovic, Andric i Cakarun, el mallorquí Pere Tomàs i el congolès amb formació espanyola Romaric Belemene, destacaven els veterans, aquells qui han d'exercir de mentors en les primeres setmanes. El capità, el santjoanenc Román Montañez, i dos homes que van arribar a mig curs passat, Lluís Costa i Patrik Auda, ja no ho trobaven tot nou i s'esforçaven per explicar com era el club als nouvinguts. També hi havia un bon nucli de basquetbolistes vinculats, com Nil Sabata, Deng Mayot, Guillem Jou o l'acabat d'arribar David Jofresa.

A la sala d'actes de la Mútua Intercomarcal, l'habitual en aquesta jornada, els jugadors es van asseure per afinitats, com sol passar el primer dia de classe. Els croats i serbis en una fila, juntament amb Romaric; Costa, Tomàs i dos dels vinculats, Jofresa, qui com el balear té passat al Joventut, i Mayot, en una banda i els dos veterans, Auda i Montañez, acompanyats de Sabata i Jou, a l'altra. Va caler esperar l'arribada del president, un Jaume Arnau qui ahir s'estrenava, per iniciar l'acte. L'any passat, quan va tenir lloc, encara no havia estat designat. Tota l'expedició va ser saludada pel director de la Mútua, Ramon Roset, pel director de Relacions Externes de l'entitat, Joan Francesc Díaz, i pel representant de Prevint, Miquel Soler, els quals van anar destacant alguns punts que els uneixen amb el club. Arnau va fer ressaltar que "aquest serà un any important. En la celebració per la permanència al Kursaal vaig dir que la temporada que ve no patiríem i espero que no ho fem tant com l'any passat". Es va mostrar satisfet "d'haver conservat l'entrenador i que aquest sigui, precisament, aquest entrenador". Va destacar la feina del director esportiu, Pere Romero, i "la sensació que palpo a la ciutat que hem fet una plantilla maca que genera expectació".

Tornar a començar

Per la seva banda, Ibon Navarro, la continuïtat del qual ha perillat aquest estiu, afronta la renovació de la plantilla com una part de la identitat "d'un club que s'ha de reinventar cada any. I és bo que això sigui així, perquè vol dir que els jugadors fan mèrits per afrontar un pas endavant en les seves carreres". Navarro va dir que "segurament les plantilles dels equips de l'ACB han millorat i ara correspon a nosaltres convertir la que tenim en un equip".

Respecte de l'estil de la nova plantilla, "serà diferent, tant a l'interior com a l'exterior. No tenim Dejan Musli, però els nostres homes de la posició de 3 són importants i els 1 i 2 tenen gràcia amb la pilota a les mans. Caldrà veure com l'equip assimila alguns conceptes, però és bo tenir-los a tots aquí tan aviat".