Segon amistós de pretemporada, i primer disgust seriós per a l'ICL. Un dels jugadors importants del projecte, l'ala pivot Joe Trapani, es va lesionar el turmell quan només faltaven 11 segons per al descans en el partit contra el València. El club va informar ahir a la tarda que no té cap os trencat i que s'havien de fer més proves (ressonància magnètica) per determinar el temps que estarà de baixa el nord-americà, que disposa de passaport italià. Si es confirma que és un esquinç, serien uns dies o unes poques setmanes.

Va ser el pitjor de la matinal, més que una clara derrota rebuda per part d'un dels equips que serà a la zona alta de la lliga Endesa. L'ICL, en les estones que va competir, va mostrar un joc molt dinàmic, i que, sobretot dins del seu cinc inicial, té homes de força qualitat que poden donar un alt rendiment si el tècnic Ibon Navarro pot acoblar les peces que té a la seva disposició.

Primer quart engrescador

Els 10 primers minuts va ser quan l'ICL Manresa va demostrar de forma més fidedigna quin vol ser el seu estil. En defensa, i amb els jugadors encara frescos, es va tenir força intensitat, i es va saber oposar resistència a un rival que és poderós físicament.

I en atac, amb un tres alt com és Pere Tomàs, hi va haver unes bones connexions dins de la zona amb el croat Andric (bons moviments i una gran lectura) i amb Joe Trapani, que, abans de lesionar-se, ens va ensenyar que és un quatre amb un joc versàtil, capaç d'obrir-se i de fer punts des del perímetre, amb una elegància que recorda Doellman. Qui va deixar una gran impressió va ser Scott Suggs, amb el rol que el curs passat tenia Chase Simon, però que va fer l'efecte que pot ser més regular. Temps al temps, però, ahir va acabar amb un meritori 4 de 6 en els triples. En aquest primer quart, que l'ICL va acabar perdent per 24-19, el més fluix va ser qui ha de ser el base titular, Aleksandar Cvetkovic, que no va aixecar el to en els minuts posteriors. El serbi no està en el millor moment físic, i en el seu joc ho acusa. L'entrenador, però, li dóna un vot de confiança.

A partir del segon període es va trencar la igualtat. D'un 25-23 es va passar a un 43-27, amb el sostre dels valencians, John Bryant, fent estralls. Quan el descans era a tocar, va arribar la fatalitat de Trapani, que va trepitjar malament i es va torçar dolorosament el turmell.

Auda i Cakarun treuen geni

Amb Joan Sastre i San Emeterio fent cistelles amb facilitat, tot arrencant el tercer quart, el València va assolir el seu màxim avantatge, 58-34. Podia ser una pallissa demolidora, però en aquell moment va sorgir la lluita de jugadors de l'ICL que en els minuts anteriors havien passat força més desapercebuts, com Patrik Auda i el croat Marjan Cakarun, que, durant la segona part, van convertir fins a 19 punts entre ambdós. També hi va posar més velocitat i decisió Lluís Costa, el base suplent, que arriba fi.

El Manresa va signar un 3-15 de parcial i es va acostar a dotze punts (61-49), amb Belemene sumant, tot i que Vladimir Jankovic va tancar el tercer capítol amb un triple.

El darrer període va ser només un tràmit, sobretot després de 2 triples seguits de Rafa Martínez. Els de la Fonteta es van escapar altre cop de 20 (71-57), i el marge es va reduir mínimament amb encerts exteriors de Suggs. Avui, l'ICL té un segon matx a Sant Julià, en aquest cas contra la Penya, també des de les 12.30, i en directe per Esport3.