Amb 3,5 faltes personals de mitjana i 28 de totals pel que fa a les xifres absolutes, Luksa Andric és en aquests moments el jugador que ha estat més castigat pels àrbitres en la lliga Endesa. El jugador no s´està sabent protegir de les faltes i una queixa com la que va fer aquest diumenge passat al pavelló de Miribilla li va suposar una tècnica que va ser durament criticada pel seu entrenador, Ibon Navarro

Sense que s´esperés d´ell que fos un focus en el joc ofensiu de l´ICL tan gran com el de Dejan Musli en la temporada passada, la veritat és que el rendiment d´Andric es mou molt per sota de l´esperat. Té unes molèsties a l´esquena, l´herència d´una lesió que el va fer passar pel quiròfan i que l´ha tingut durant una temporada inactiu, però és la seva falta d´adaptació als criteris de l´arbitratge ACB i la seva manca de paciència el que li està passant factura, a ell i a l´equip.

En el partit perdut diumenge a la pista del RETAbet Bilbao per 15 punts (91-76), Andric no va sortir al cinc inicial i era molt dubtosa la seva presència per un esquinç al turmell de grau 2. Però el jugador, finalment, va fer l´esforç i sortia en la recta final del primer quart, que va acabar amb 24-17 per als locals. En l´inici del segon període, i en tan sols 3 minuts, el balcànic cometia tres faltes seguides, i repetia així la situació que en altres partits ja s´havia donat. Andric va tornar a pista en començar el tercer quart però hi va ser quatre minuts més, molt superat per Micheal Eric. En total va jugar només 7 minuts. Amb 28 faltes (3,5 de mitjana), el jugador de l´ICL es troba com a líder en el rànquing dels jugadors més castigats, davant de Vojdan Stojanovski (Betis) amb 27 també en 8 partits. Aaron Doornekamp, de l´Iberostar Tenerife, en té 30 però amb un partit més (9) i amb una mitjana inferior (3,3). Amb la cotilla de les faltes, Andric només està jugant 19 minuts i té números força discrets amb 7 punts anotats i amb 3,8 rebots. Les dades del seu suplent, Marjan Calarun, són molt similars amb 6,4 punts i 3,9 rebots capturats.

A Sevilla, el seu millor partit

Els problemes amb les faltes van començar per a Luksa Andric en la primera jornada, eliminat contra el Barça després de 17 minuts i de 4 punts. L´actuació més completa que ha tingut va coincidir amb la que ha estat l´única victòria en la present lliga dels manresans. En el pavelló San Pablo, davant del Betis Energía Plus, va aportar 13 punts (6 de 8 en tirs de dos) i 6 rebots en 25 minuts. Va comentre també 4 faltes però als moments decisius es va notar la seva presència.

Andric va estar discret en els dos següents partits; 5 punts davant de l´UCAM Múrcia en la que va ser una clara derrota i 7 contra el Rio Natura Monbus, on va cedir l´ICL en els cinc minuts de pròrroga. Contra el Joventut només va poder actuar 8 minuts per les faltes, amb 2 punts i 2 rebots.

En la derrota a Vitòria amb el Baskonia va jugar durant 21 minuts, amb 7 punts i 3 rebots. Finalment, en la relliscada al Nou Congost amb el MoraBanc Andorra va aportar en els darrers minuts punts (14 en la seva màxima anotació) però va ser l´home que marcava Giorgi Shermadini, un dels jugadors que van ser més decisius per decantar el resultat a favor dels visitants.