Luksa Andric no jugarà davant de l'Herbalife Gran Canària en el partit de lliga ACB de diumenge. Al Bàsquet Manresa, finalment, se li ha acabat la paciència i el croat de 31 anys i 2,10 m, no continuarà al club, que farà oficial aquesta baixa en les properes hores.

Andric, que arribava al Congost després d'estar-se una temporada sencera sense jugar després de ser intervingut a l'esquena, ha tingut una trajectòria de més a menys, i va entrar en una dinàmica de fer moltes faltes. L'home que havia de ser el pivot de referència, ha jugat 18 minuts de mitjana, temps que era gairebé idèntic al de Cakarun (17), el seu suplent.

L'entrenador Ibon Navarro li ha donat força oportunitats durant les últimes setmanes per veure si la seva evolució era positiva. Però el seu millor partit es remuntava a la segona jornada quan amb els seus 13 punts i 6 rebots (amb un 15 de valoració) va firmar els seus millors números i va contribuir a la victòria en pista del Betis Energía Plus, l'única de l'ICL en els onze partits que ha disputat. Després, coincidint amb derrotes rebudes al Congost, amb problemes físics del base Cvetkotic i percentatges de triples molt dolents de l'equip, Andric es va anar apagant en una gran davallada. Va tocar fons en partits consecutius a fora, a les pistes del RETAbet Bilbao i del Reial Madrid i es va carregar en ambdós 3 faltes en menys de 4 minuts. Aleshores era el jugador de tota la lliga amb més faltes en contra, més de 3,5 per partit. Ibon Navarro el va enviar a casa abans d'un entrenament quan veien les imatges del partit a Madrid.

En les dues últimes actuacions, contra Unicaja (9 punts, 3 rebots) i Fuenlabrada (8 i 2), els números van millorar una mica però la seva aportació no va tenir incidència en el transcurs dels partits. El club i el jugador es desvinculen i Luksa Andric marxa amb unes mitjanes discretes de 7 punts, 4 rebots i 3 pilotes perdudes.

L'ICL, que en els darrers dies ha incorporat un base (Machado) i un ala-pivot (Zaytsev) per poder reforçar una plantilla tocada per les lesions de Cvetkovic i Auda, ha de fitxar ara un pivot. Veurem si arriba a temps per jugar davant de l'Herbalife Gran Canària. Ja sense Andric, els jugadors amb els quals disposa el tècnic Ibon Navarro per fer les seves rotacions interiors són Cakarun (qui té el perfil més de cinc), el nou fitxatge Zaytsev (que pot actuar de quatre i cinc), el vinculat Sakho, l'ala-pivot Joe Trapani i Romaric Belemene, un tres que per les seves condicions atlètiques ja ha ajudat durant les últimes jornades prop de cistella.

Xat avui amb Scott Suggs

Un dels jugadors habituals al cinc inicial de l'ICL, l'ala Scott Suggs, és el convidat avui en l'habitual xat dels internautes de regio7.cat dels dijous abans dels partits que el Manresa juga a casa.

Serà a partir de les 19 hores i les preguntes ja es poden enviar, fins l'hora d'inici de la conversa. Avui també el Bàsquet Manresa farà la presentació del seu nou base, que va arribar dimarts a la capital del Bages. Es tracta del nord-americà amb les arrels brasileres Michael Machado, màxim assistent en la lliga alemanya. Es farà a les 19.30 hores i en la molt renovada botiga Movistar de Manresa, al Passeig de Pere III. Es farà la presentació oficial també de l'acord per al qual Movistar es converteix en un dels espònsors de l'equip de bàsquet de la Catalunya Central.