Ibon Navarro està expectant de cara al renovat ICL Manresa que tindrà a partir de demà a les seves mans, «com qui estrena sabates noves». Les arribades de Michael Machado i Igor Zaytsev suposen la transformació de l'equip, a més de l'absència del despatxat Luksa Andric. De moment, l'ICL encara no ha incorporat un nou pivot, tot i que no es descarta fer-ho si no hi ha una millora de resultats.

L'estrena d'aquest ICL 2.0 serà demà al vespre (19 hores) al Nou Congost i davant d'un Herbalife Gran Canària del qual Navarro pondera molt les qualitats i totes les seves aspiracions: «està clar que volem guanyar i poder fer-ho el més aviat possible. Però davant no tindrem un equip quasevol. És el vigent campió de Supercopa, un equip que aspira a ser campió de l'Eurocup i a arribar lluny en la lliga ACB, fins a semifinals. S'ha de tenir clar que vèncer demà un rival com l'Herbalife ens serà molt difícil, però sí que s'ha de mostrar un canvi com a equip a la pista. Ha de ser un principi».

Navarro, que confirma que en el partit de demà el jove vinculat congolès Sakho «segur que tindrà protagonisme», està convençut de poder canviar la dinàmica i diu que «si arriba una victòria jo crec que és probable que n'arribin més i tot es vegi diferent». De moment, ell es troba en la seva pitjor ratxa al davant de l'ICL amb 9 derrotes seguides, i ja ha deixat enrere les 7 de la temporada passada. Cuer de l'ACB amb una sola victòria, pel que fa al club la ratxa històrica que va ser més dolenta correspon a la del final de lliga del curs 2013-14, amb dotze derrotes seguides. Pel que fa als inicis de competició, el Manresa sí que igualarà, en cas de perdre diumenge, la més fluixa de la seva trajectòria, que va ser el curs 2012-13, quan va deixar per a la posteritat un 1-11 que després no va aconseguir millorar gaire, ja que en aquella temporada només va vèncer 6 partits i va acabar últim, tot i no baixar.

Un principi per sortir del forat en el qual es troba el Manresa és guanyar al Congost. La dada d'un triomf en 16 partits de local és prou explícita de la greu crisi de confiança a casa. Demà davant del Gran Canària i el dia 27 contra l'Estudiantes, el Manresa provarà de començar-ho a corregir.