Cap a les set de la tarda d'ahir va arribar a Manresa Michael Scott Machado, el base que fa setmanes que l'ICL desitjava. El nord-americà d'ascendència brasilera, màxim assistent de la lliga alemanya, ja havia anunciat a les xarxes socials que vindria al Bages, però el club no el va confirmar fins ahir al matí i no el presentarà fins demà al vespre, en un acte comercial.

El jugador, que oficialment es dirà Michael Machado, segons indicacions del club, no es va poder entrenar amb els seus nous companys i tindrà quatre dies per anar-s'hi acoblant, abans del partit de diumenge contra l'Herbalife Gran Canària.

Qui sí que ho fa des de dilluns és l'altra contractació, l'ucraïnès Igor Zaytsev, que ocuparà momentàniament la plaça deixada per la lesió de Patrik Auda, tot i que ahir ja s'especulava a l'entorn de l'ICL si la futura jugada podria ser que tant ell com el txec continuessin fins a final de temporada i que el damnificat fos un Luksa Andric que no ha acabat de convèncer.

Talent atacant

Zaytsev, un pivot de 2,11 metres anunciat divendres passat, però que no va poder actuar a Fuenlabrada, és un jugador conegut al seu país. Un dels periodistes de bàsquet més seguits del seu país i habitual col·laborador de Regió7 cada vegada que l'ICL fitxa un ucraïnès, Oleksandr Proshuta, explica que Zaytsev «es va perdre la participació amb l'equip nacional aquest estiu a causa d'una lesió de la qual està totalment recuperat, però ha estat un habitual en els darrers quatre anys».

Explica d'ell que és «un quatre o un cinc que pot llançar molt bé. És un rebotador decent i pot puntejar i fer desviar molts llançaments gràcies a l'envergadura dels seus braços, tot i que no és gaire fort a la zona».

Proshuta destaca «el seu joc ofensiu. És un jugador amb virtuts, en aquest sentit, i amb experiència». Comparant-lo amb el darrer pivot ucraïnès que ha actuat al Congost, Maksym Sandul, diu que «Zaytsev té més qualitats que ell per jugar a l'ACB. És un bon jugador i bona persona i aquest serà un bon test per a ell».

El jugador ucraïnès serà presentat avui i un dels seus objectius serà dotar de centímetres un joc interior de l'equip d'Ibon Navarro que massa sovint ha quedat coix en aquest sentit, per les faltes comeses per Andric i per la poca alçada física de l'altre habitual cinc de la formació bagenca, el croat Marjan Cakarun.