Ibon Navarro es va aguantar, fins on va poder, i Pere Romero ho va confirmar. L'ICL Manresa es troba indignat per les actuacions arbitrals de les darreres jornades. El director esportiu ho va explicar en una compareixença de premsa d'urgència després del partit, en una aparició que va trobar necessària «perquè la nostra afició sàpiga que estem fent coses». Tot i això, i a la pregunta de si aquesta iniciativa de moment està sent menystinguda pel comitè arbitral de l'ACB, que és on va dirigida, la resposta va ser un rotund «sí».

En el partit d'ahir, Ibon Navarro es va mostrar enutjat per algunes accions. En la roda de premsa no va parlar gaire dels col·legiats a l'inici, però després es va anar escalfant i va deixar anar un irònic «arbitrar és molt difícil, ja es va veure a la passada Copa del Rei». Tot i això, va posar exemples de situacions que va considerar estranyes, com ara «tenir un àrbitre gallec i cap de català a la pista de l'Obradoiro, que en tinguéssim dos de gallecs al Palau [el Rio Natura és un dels rivals per la permanència] i que avui n'haguem tingut un de basc [García González], que és un gran àrbitre i amb qui parlo sovint».

Navarro va exemplificar la situació explicant que «no cal que perdi tota la setmana explicant als jugadors com arrenquen els de l'equip contrari si llavors aquests ho fan encreuats [en passes] i no les indiquen. Si ho fan així, no et preocupis que no les indicaran mai».

El vídeo dels dilluns

Tot seguit, Pere Romero va explicar que «cada dilluns, o si no el dimarts, presentem un vídeo al comitè en què expliquem com hem vist les jugades i analitzem les que ens han anat a favor i en contra. De moment, ens han respost amb molt bones paraules, però no ha servit de res». Romero va assumir la culpa «de la plantilla i del fet que l'equip estigui on estigui per culpa meva el primer de tots, però també és veritat que avui en dia no costa gaire arbitrar al Manresa. No se'ns està respectant». Aquesta iniciativa de parlar ahir respon al fet que «he de protegir el meu entrenador. Fins ara hem estat molt educats, fins fa quatre dies no ens havien indicat cap tècnica i no ens queixem mai, però pensàvem que ho havíem de fer perquè els nostres abonats sàpiguen que estem movent-nos».