30 de març de 2017
30.03.2017
40 Años
40 Años

La desaparició del cànon obriria la porta de nou als ascensos i descensos

Aquest any hi poden haver quatre equips que pugin a l'ACB, ja que Melilla i Palència van aplaçar un any els seus ascensos

30.03.2017 | 12:04
Urko Otegi aixecant el trofeu de campions de la LEB Or amb el Palència.

L´abril del 2016, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va emetre una resolució a favor de suprimir el cànon ACB, quantitat que els equips han de pagar per entrenar-se a la lliga després d´assolir l´ascens esportiu. I ho justificava explicant que «obstaculitza de manera injustificada l´accés a la lliga ACB ja que genera discriminació econòmica entre uns membres i els altres». Un dictamen no vinculant.

«Volem que segueixi havent-hi un cànon, però menor. Estem parlant de quelcom que es va aprovar fa més de 20 anys juntament amb el CSD», justificava Francisco Roca, president de l´ACB, fa unes setmanes al portal Palco23.

Ara, però, s´espera una decisió final de Competència sobre el cànon i el fons d´ascensos i descensos. I el més probable és que els facin desaparèixer. Així ho apuntava el periodista Chema de Lucas a Twitter: «Francisco Roca preveu dos ascensos per a la 2017-18, el que vol dir que la CNMC eliminarà el cànon i el fons». Una possibilitat que l´ACB no va confirmar en ser consultada per Regió7.

Aquesta possibilitat obriria de bat a bat la porta dels ascensos a la lliga ACB. I, com a conseqüència, també als descensos. La temporada 2010-11 va ser l´última amb ascensos i descensos: van baixar Menorca i Granada i van pujar Múrcia i Obradoiro. Des d´aleshores, només ha perdut la categoria el Valladolid, la temporada 2013-14: va ser últim, darrere del Bàsquet Manresa, i l´Andorra va poder consumar l´ascens de categoria.


Quatre bitllets per ser ACB?


L´estiu passat, el Melilla i el Palència van aconseguir l´ascens esportiu des de la LEB Or. Però en no poder assumir les condicions que els posava l´ACB, van demanar un ajornament d´un any. Per tant, aquest estiu es podria produir el seu ascens, en diferit, si s´elimina el cànon.

Però la situació es podria complicar encara més si dos equips més aconsegueixen l´ascens esportiu aquesta temporada. Què faria l´ACB amb quatre equips que tenen el dret de pujar de categoria i no tenen obstacles? De l´ACB, per norma, només en poden baixar dos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari LEB Or

Calendari ICL Manresa

Calendari de l'ICL Manresa

Aquí pots consultar tots els partits del Bàsquet Manresa a la LEB Or.

 

Enllaços recomanats: Premis cinema