El Movistar Estudiantes es pot permetre somiar amb entrar als playoffs després d'aconseguir una victòria resolta a cara o creu, 95-90, davant un ICL Manresa que mai ha girat la cara al partit i que ha defensat la seva sort fins al final. Amb els atacs imposant-se a les defenses des del primer minut de joc, Jordi Grimau, exManresa, ha estat l'encarregat d'enganxar al Movistar Estudiantes al partit, amb 5 punts seguits, després del bon inici dels catalans.

Xavi Rey, exestudiante, ha començat dominant sota els anells, i Omar Cook ha vist joc amb facilitat. El marcador s'ha mantingut igualat fins que els col·legials han donat la primera estirada, 20-13 (min.6.15). Però el Manresa ha aguantat aquesta proposta ofensiva i ha tancat el primer quart amb poca desavantatge, 28-24, i uns guarismes elevats.

En el segon quart, Ibon Navarro ha decidit canviar el pas i donar protagonisme a la defensa. L'alternança amb una zona 3-2 basculant ha rendit de manera immediata fruits per als visitants, ja que han tallat el ritme ofensiu de l'Estudiantes i, a més, han robat pilotes i han pogut efectuar contraatacs, 30-36 (min.14). Alec Brown, amb cinc punts seguits, ha frenat en sec aquest intent d'aconseguir un bon avantatge dels visitants. Estudiantes s'ha anat recomponent a poc a poc, però amb prou feines ha aconseguit arribar als vestidors amb una mínima renda, 45-44.

La bona labor de Michael Machado i Aleksandar Cvetkovic ha mantingut al Manresa amb opcions, mentre que Edwin Jackson, menys tirador que altres vegades, Goran Suton i Víctor Arteaga han portat la veu anotadora en els locals.

En el tercer quart, Estudiantes també ha apostat per la defensa i s'ha mantingut la paritat al marcador. Dos triples seguits de Cook (51-50 min.24) han permès als col·legials contrarestar la bona posada en escena d'un ICL Manresa que intentava aferrar al somni pràcticament impossible de la salvació.

La feina a preu fet dels de Navarro ha ocasionat mil i un problemes a un Estudiantes desbordat per moments i sense idees en altres, mentre que dos mats descomunals de Joe Trapani han donat moral al seu equip que ha aconseguit tancar el marcador després de 30 minuts de joc amb un incert 68-65.

Brown, amb el seu primer rebot, en atac, en 20 minuts en pista, ha anotat el seu punt número 15 i ha donat a Estudiantes un avantatge important, tenint en compte d'allò estret de les diferències al llarg del partit, 73-67 (min. 32).

Machado s'ha resistit a deixar el partit abans de temps i ha seguit anotant perquè el Manresa, insistint amb la zona en defensa, mantingués l'esperança, 74-70 (min.33.30). Trapani amb un altre mati remuntant la línia de fons ha tornat a instaurar les taules al marcador, 76-76, a falta de 5 minuts. Estudiantes ha tirat d'experiència i ningú amb més que Sitapha Savané, que ha anotat quatre punts consecutius sota el cèrcol per tornar a donar vida al seu equip, 82-76 (min.37).

Cvetkovic ha aparegut en el moment més crític per anotar 5 punts seguits des de l'exterior i posar el partit en un mocador, 83-81 a falta de menys de dos minuts per al final.

Tota la tensió, nervis i incertesa dels quals havia mancat el partit fins a aquell moment, han aparegut de sobte sobre la pista. Cada pilota ha estat un diamant, cada personal un disgust i cada pèrdua una bomba, mentre el marcador s'acostava o allunyava dels anhels d'un equip o un altre.

Estudiantes ha estat més llest o ha tingut més sort i s'ha apuntat una victòria a cara o creu per 95-90. Les derrotes del Morabanc Andorra i del Montakit Fuenlabrada li permeten somiar.

Fitxa tècnica:

95 - Movistar Estudiantes (28+17+23+27): Jackson (16), Suton (13), Arteaga (6), Grimau (11) i Cook (9) -equip inicial-, Vicedo (3), Fernández (10), Savané (6), Brown (17) i Wilson (4).

90 - ICL Manresa (24+20+21+25): Auda (13), Suggs (4), Machado (17), Tomás (6) i Rei (11) -equip inicial-, Cvetkovic (18), Aranitovic (2), Cakarun (2), Montáñez, Trapani (12), Belemene (5) i Costa.