Ibon Navarro va ser molt contundent a la sala de premsa del Palau Olímpic de Badalona, on l'ICL Manresa va encaixar ahir la segona derrota més àmplia de la temporada, només superada pels 45 punts de diferència del partit de València. «Això no es pot repetir, ni a casa ni a fora», va dir el tècnic de l'ICL.

«Des del començament del partit s'ha vist una diferència clara en la intensitat, sobretot a nivell defensiu, per com estaven ells de desig, d'ús de mans, d'energia. El 75% en tirs de dos punts amb què han marxat al descans diuen ben clar que no hem estat sòlids en l'u contra u, hem concedit safates i dues esmaixades. No hem estat a la primera part», va començar a analitzar Ibon Navarro.

I la seva explicació del que va succeir a la segona meitat, en què l'equip va encaixar un parcial de 50-28, va ser més contundent: «amb Jordan Sakho, hem intentat tenir energia per competir. Però s'ha carregat de faltes i els professionals no han mantingut el nivell d'energia i desig que tenia el noi per voler competir».

Tots assenyalats, menys un

En ser preguntat per si estava molt descontent amb algun dels «professionals» en concret, sense donar noms, Ibon Navarro no va voler personalitzar i es va limitar a repetir dues vegades una afirmació: «estic molt content amb en Jordan (Sakho)».

Després de la seva explicació del partit, l'entrenador de l'ICL va continuar amb un missatge sobre l'actitud que havia vist a la pista i la que espera veure: «demanem perdó a la nostra gent i que això només hagi estat un accident en el que ens falta de temporada. Falten dos partits i no ens mereixem, per ètica de treball, acabar com ho hem fet avui. Espero que el grup ho entengui, es respecti a si mateix, al club, a l'afició i al nostre treball».

Navarro va continuar encara més contundent: «espero que no haguem de prendre cap tipus de mesura. És complicat a nivell mental però som professionals i hem de seguir fins al final, per respecte als valors que teníem fins ara, que eren la seriositat i el treball dur».

Sobre quines mesures podrien prendre, Navarro va explicar la seva: «per començar, veurem el partit sencer. Si algú creu que perquè falten dos partits no intentarem millorar, no intentarem arreglar coses, estan equivocats. Veurem el partit sencer».

En línia descendent

Tornant a repassar el partit, Ibon Navarro va destacar la davallada de l'equip en dos moments clau: «a la primera part, la jugada de la doble falta de Joe Trapani ens porta d'estar a 6 punts a estar a 12. I al començament del tercer quart hi ha un impàs de quatre minuts d'intercanvi de cistelles, esperant que fallin alguna vegada. Però tal com estàvem per dins, per a ells era senzill anotar a la pintura, sobretot des que ha marxat Sakho. La nostra fragilitat en el rebot i en la defensa de la pintura ha estat important perquè ells agafessin confiança».

Per tot això l'equip va signar un desenllaç tan fluix. «Al final del partit no hem fet un esforç més, perquè és difícil mentalment. Ho ha estat durant molt temps. Hem abaixat els braços en veure que no podíem competir en el marcador. Però ha passat altres vegades, contra bons equips, i avui no ho hem fet», va puntualitzar.

Dimecres, al Congost

Respecte al partit de dimecres davant el Tecnyconta Saragossa, al Nou Congost, Navarro també va ser clar. «Espero que tots ho entenguin com ho entens tu», va dir al periodista que li va preguntar si era important donar bona imatge per a l'afició: «és l'últim partit a casa, però encara que no ho fos, no podem repetir això d'avui, ni a casa ni a fora. Espero que ho entenguem».

Una comprensió que evitaria una altra derrota tan contundent com la d'ahir en les dues jornades que falten: contra el Saragossa i a la pista de l'Iberostar Tenerife. «Pot passar, no som l'únic equip al qual han guanyat de 30 en aquesta lliga. Hi ha equips que han perdut fins a set vegades per 30 i són a play-off. No passa res. El que no ens agrada és faltar als nostres valors», va concloure Ibon Navarro.