Els quatre clubs que disputaran l'Eurolliga la temporada que ve -Reial Madrid, Barcelona, Baskonia i Unicaja- han amenaçat avui de deixar l'ACB si s'amplia el nombre de participants a la Lliga Endesa.

Els 17 equips que actualment disputen l'ACB han celebrat avui una reunió de treball per debatre el futur de la competició i el calendari de la temporada 2017-18, una trobada que ha acabat abans d'hora per als quatre clubs anteriorment citats.

I és que els representants de Madrid, Barça, Baskonia i Unicaja han abandonat la seu de l'ACB després de comprovar que la seva postura de reduir a 16 o fins i tot a 14 equips la competició no era secundada per la resta de socis.

Fonts del FC Barcelona confirmaven a Efe la decisió d'aquests quatre clubs de desvincular-se de l'ACB i crear una Lliga privada, si no es produeix una reestructuració de la competició i una reducció del calendari que satisfaci els seus interessos.

L'expansió de l'Eurolliga, que ja s'ha fet efectiva aquesta temporada, i la posada en marxa de les finestres de la FIBA la pròxima campanya -la competició domèstica s'interromprà del 20 al 28 de novembre, del 19 al 27 de febrer i del 26 de juny al 3 de juliol-, asfixiarà encara més el calendari.

Per aquest motiu, en la reunió celebrada avui els clubs han valorat un canvi de format que apostava per una Lliga de 18 equips i la supressió del 'play-off' per guanyar dates.

D'una altra banda, l'ACB ha aprovat recórrer la sanció de 400.000 euros imposada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i l'eliminació del cànon d'accés a la Lliga Endesa, i sol·licitar la suspensió cautelar d'aquesta resolució. Una aprovació que s'ha produït sense els vots del Barcelona, Reial Madrid, Baskonia i Unicaja, que ja havien abandonat la reunió.