El capità de l'ICL Manresa, Román Montañez, es va acomiadar aquest dimecres de la seva afició amb un homenatge després del partit contra el Saragossa. Era l'últim partit a casa, un matx que va acabar amb victòria i llàgrimes per l'emotivitat de l'adéu. Regió7 va parlar amb familiars i coneguts del santjoanenc sobre el cicle que ara tanca i de la festa de comiat.

Josep Montañez, pare del jugador: «Ens ha fet molta il·lusió veure l'últim partit del Roman i a més a més, han pogut guanyar. Estem molt contents perquè sent un dimecres i tan tard, la gent hagués pogut marxar a casa, però s'han quedat per homenatjar al Roman. I això és d'admirar».

Isabel Martín, mare de Roman: «Ha sigut un comiat molt emotiu. Sempre ha sigut molt estimat per l'afició del Manresa».

Judith Guitérrez, familiar i cheerleader del ICL Manresa: «És tot un orgull per mi, per Sant Joan i la comarca que un jugador com el Roman hagi pogut tenir aquesta trajectòria brillant. Sap greu que hagi jugat tant poc al llarg de tota la temporada. En el seu últim partit a casa, Ibon Navarro hauria pogut fer-lo jugar una mica més».

Antonio Martín, familiar de Roman: «Malgrat que s'hagi pogut guanyar la vida en el món del bàsquet, i que ha jugat en grans clubs, sempre ha sigut humil. Ha tastat els bons i els mals moments que comporta una professió com aquesta. El públic sempre és exigent. És molt fàcil donar-li suport quan està bé però en els mals moments també li haurien de fer costat que és quan el jugador més ho necessita. Alguns el donaven per mort i va anar a l'Andorra i va fer un molt bon paper».

Ferran del Moral, assistent de premsa i de llotja del ICL Manresa: «El Roman em va ensenyar a tirar els tirs lliures i a millorar la meva tècnica quan jugava al CB Vilatorrada. Sempre ha sigut molt proper amb tothom, ha sigut un referent per moltes persones».

Eduard Mata, regidor d'Esports de Sant Joan: «Te'l trobes pel carrer, a la guarderia, a les botigues, etcètera. És un santjoanenc més. I un dels esportistes que ha portat més lluny el nom del nostre poble». També va confessar que el municipi li faria un homenatge però no va concretar encara que es faria, ni el dia que es duria a terme.

Jordi Gesé, exregidor d'Esports de Sant Joan: «Avui tocava donar suport al Roman. Ha sigut un rodamón del bàsquet i veient la seva trajectòria, cap esportista del poble ha volat tan alt com ell».