10 de juliol de 2017
10.07.2017
40 Años
40 Años

L'ACB aprova nous requisits d'ascens i l'ICL s'allunya de la lliga

10.07.2017 | 17:22
L'ACB aprova nous requisits d'ascens i l'ICL s'allunya de la lliga

El Burgos i el Gipuzkoa tenen fins dissabte per complir les condicions econòmiques per pujar

Els clubs ACB, reunits des d'aquest matí a Barcelona, han aprovat les noves condicions d'ascens a la competició i les han comunicat al Burgos i el Gizpukoa, que obten a l'ascens. I si un dels dos les compleix, abans que dissabte venci el termini, consumaran el descens de categoria de l'ICL Manresa.

L'Assemblea ha donat el vistiplau a les condicions que l'ACB i la federació espanyola van pactar la setmana passada, abans de presentar-les al Consell Superior d'Esports (CSD). Ara, per pujar, cal pagar el "valor de participació", de 1,6 milions d'euros més IVA (abonable en quatre temporadas i amb dret a reembosament si es perd la categoria). És a dir, que aquest primer estiu només cal pagar poc més de 400.000 euros. A més de complir amb un pressupost mínim de dos milions d'euros.

Dues condicions que el Burgos i el Gipuzkoa hauran de complir abans d'aquest proper dissabte, 15 de juliol, si volen ser a la lliga Endesa la propera temporada.

El president de l'ACB, Francisco Roca, considera que les noves condicions són "una bona notícia per al bàsquet espanyol". I afegeix que "els clubs han fet un gran esforç en la negociació, rebaixant notablement les condicions d'accés per tal que es puguin produir ascensos i aconseguir un model consensuat entre totes les parts".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari LEB Or

Calendari ICL Manresa

Calendari de l'ICL Manresa

Aquí pots consultar tots els partits del Bàsquet Manresa a la LEB Or.

 

Enllaços recomanats: Premis cinema