Feina feta no té destorb, devien pensar al Nou Congost. L'ICL Manresa va ser el primer equip de la LEB Or de posar-se en marxa aquesta pretemporada. Va començar a entrenar-se abans que ningú i va disputar el primer amistós de la seixantena que acabaran jugant els equips de la categoria abans de l'inici oficial de la temporada, el 29 de setembre.

L'equip que entrena Aleix Duran tenia ganes de començar a treballar per donar alegries a l'afició, com va admetre l'entrenador en la seva presentació, i per arribar en forma a l'inci de la temporada. Els manresans són un dels favorits a la categoria, per història, per ambició i per plantilla, i ho volen començar a demostrar aviat.

De fet, alguns dels altres projectes més ambiciosos de la LEB Or encara no s'han estrenat aquesta pretemporada: només vuit dels divuit equips han jugat amistosos, i la meitat ja n'han jugat un parell: el Prat, el Càceres, el Lleida i l'Oviedo. Però encara és aviat per extreure'n conclusions. Els partits de pretemporada han de servir de preparació i, si van bé, per agafar confiança.

En el cas de l'ICL, el debut a Artés davant el Lleida va servir per veure en acció els nous jugadors, perquè els aficionats s'adaptessin a la nova categoria i per començar-los a il·lusionar. Avui, a l'Hospitalet (20 h), l'equip juga el segon partit de pretemporada, aquest ja oficial: serà el debut a la Lliga Catalana LEB. I dissabte, a Sant Julià de Vilatorta, disputarà el duel més complicat de la pretemporada, davant l'UCAM Múrcia d'Ibon Navarro, l'únic oponent ACB de tota la preparació.

El Palma i el Prat, invictes

Com l'ICL Manresa, el Palma també ha guanyat l'únic partit que ha disputat, en el seu cas contra el seu filial de la Lliga EBA, a qui va derrotar per gairebé 40 punts de diferència. Menys enganyosos són els resultats del CB Prat: va derrotar el Sant Adrià per 23 punts i va guanyar el Tau Castelló, equip de la mateixa categoria, per 4.

El Lleida i el Càceres també han jugat dos partits, però amb un balanç d'una victòria i una derrota. En el cas dels lleidatans, es van refer de l'ensopegada inicial davant l'ICL amb un triomf davant el Martorell en un duel corresponent a la Lliga Catalana LEB. Tot i la victòria de l'equip de més categoria, el millor del partit va ser Álex Mazaira, vinculat de l'ICL al Martorell, que va acabar amb 25 punts després de signar un 7/12 en triples (58% d'encert).L'Oviedo de Marco, la creu

A banda del readmès Araberri, que ocupa el lloc del Betis a la categoria i que encara ha de configurar la plantilla, hi ha equips que encara no han fet tots els fitxatges. És el cas de l'Oviedo, que ha perdut els dos partits que ha disputat mentre espera reforços al joc interior. A l'equip de Carlos Marcos, però, ha brillat un ex del Manresa: el pivot Oliver Arteaga, autor de 15 punts en cadascun dels dos partits disputats.

També van fer la mateixa anotació Salva Arco i Guille Rubio: els exmanresans, aquesta temporada companys al Breogán, van anotar 10 punts cada un en la derrota davant el Barça (61-78).

Un altre equip que ha perdut l'únic partit disputat és l'Osca. En el seu cas, per només 5 punts de diferència i davant un rival de categoria superior: el Tecnyconta Saragossa en la Copa Aragó.