Faltava 1.38 minuts pel final del partit entre l'ICL Manresa i el ICL ManresaBarça B d'aquest diumenge quan el pavelló del Nou Congost va quedar mut. Sobre el parquet hi havia estès un dels dos àrbitres, Juan Ramón Hurtado Almansa, que acabava de xocar contra un jugador local, Gabriel Lundberg.

Va ser una acció fortuïta i d'aquelles que es veuen poques vegades en un partit professional. El col·legiat, de 25 anys i de Melilla, corria seguint l'acció d'atac del Manresa i va perdre de vista l'escorta danès, que en iniciar una jugada va impactar amb el seu clatell contra la cara de Hurtado.

El moment del xoc, que el web Gigantes del Basket ha recollit en vídeo, va ser violent i va provocar una contusió i un tall a la cella del l'àrbitre, que va caure a terra. Públic i jugadors van reclamar ràpidament l'entrada a la pista de l'equip mèdic. Hurtado va ser atès durant uns minuts sobre el parquet i posteriorment va ser traslladat a la infermeria del pavelló per rebre punts i suturar la ferida

Tot i l'incident, i quedant poc menys de dos minuts, el partit va continuar amb un sol àrbitre i va acabar amb victòria manresana per 91-76.