Faltava poc per al descans davant el Valladolid, diumenge al Nou Congost, quan Jokubas Gintvainis va deixar anar un crit, es va aturar amb gestos evidents de dolor i va demanar el canvi. El seu turmell dret, que es va lesionar a principi de temporada i que li ha donat problemes des d'aleshores, es va ressentir de nou. Per sort, les proves a les que es va sotmetre ahir van confirmar que només té un esquinç lleu, segons va informar el club, i la seva disponibilitat per jugar divendres al Prat «dependrà de l'evolució». Però les seves recaigudes i l'estat físic d'algun dels seus companys neguitegen l'entrenador de l'ICL.

«Estic una mica preocupat per l'estat físic de la plantilla perquè el tema de Guillem Jou s'està allargant, això de Gintvainis va i ve, i Muñoz encara no està en forma i juga amb moltes ganes però no amb la qualitat que ell té», va detallar Aleix Duran diumenge, després de derrotar el Valladolid.

Sense descans als play-off

Els reiterats contratemps de Gintvainis al turmell dret els ajuda a pal·liar el jove vinculat Dani García. I el marge entre partit i partit, a la temporada regular, també és un aliat de l'ICL. Però la situació pot ser pitjor si el lituà recau durant els play-off, tal com va explicar Aleix Duran diumenge: «Això li passa a mig partit i l'impedeix acabar-lo. Ara tenim dies per descansar, però als play-off, amb partits seguits, em preocupa més».

La plantilla queda coixa quan un jugador té problemes físics. De moment, Guillem Jou continua de baixa: fa un mes se li va diagnosticar una fractura de la cua de l'astràgal i es van pronosticar quatre setmana d'immobilització. I Álvaro Muñoz a poc a poc està tornant a jugar força minuts, després que unes molèsties als dos tendons d'Aquil·les el deixessin fora de combat en alguns partits o molt minvat en d'altres.

A més, el joc interior tampoc es lliure de problemes físics: Nacho Martín ha tingut molèsties al peu dret en les últimes jornades i Ashley Hamilton ha decidit ajornar fins a final de temporada una intervenció al canell esquerre, tot i que té algun lligament afectat i que juga amb dolor. Tot i això, l'ala pivot britànic sembla més centrat des que està minvat pel dolor a la mà esquerra.

Per tot plegat, un triomf divendres al Prat seria important no només per assegurar el segon lloc, sinó, de retruc, per convertir en intranscedent la visita del Lleida en l'última jornada. Un partit en què, si els deures estan fets, Aleix Duran aprofitaria per dosificar els jugadors més castigats físicament. «Si fóssim capaços de guanyar al Prat, a part de la confiança que suposaria sumar una victòria de prestigi, faria matemàtic ser segons i ens permetria treballar quinze dies fins a l'inici dels play-off», apuntava Aleix Duran diumenge. Un apunt que semblava més aviat un desig.