L'ICL Manresa torna de Melilla sense haver firmat encara l'ascens a l'ACB. Hi haurà cinquè i definitiu partit, dimarts, al Nou Congost. En terres africanes, els d'Ocampo, s'han topat amb un rival molt encertat en atac i han anat a remolc tot el matx. A més, les errades en el tir lliure (18 de 29) han estat una llosa i, tot i dominar el rebot i arribar amb opcions al darrer quart, la veterania del base Dani Rodríguez ha acabat decantant la balança a favor dels locals 86-74.

El primer quart ha arrencat amb un Manresa novament dominat pel rival i desencertas en atac. El Melilla ha endossat als del Bages, dirigits avui als minuts inicials per Gintvainis, un contundent parcial de 12-0. A poc a poc, però, els d'Ocampo han pogut anar recuperant terreny i han deixat la diferència en cinc punts gràcies a un triple de Jou sobre la botzina (26-21 min 10). «Hem sortit malament al partit, massa nerviosos i amb la tensió adequada», ha apuntat el tècnic en la roda de premsa posterior tot concretant que «al minut 7 portàvem una falta».

El domini de Sahko sota les anelles ha permès al Manresa continuar apropant-se a un Melilla que ben entrat el segon quart ha començar a perdre pilotes en atac. Amb el 38-35 en el marcador, però, una antiesportiva de Nacho Martín -autor de 18 punts- ha deixat agafar aire als locals i, recuperant novament un altíssim encert ofensiu, s'han escapat de vuit punts (49-41 al descans). «Hem comès faltes cedint tirs lliures; ens hem posat al partit corrent i millorant el ritme defensiu; però al final del segon quart un parcial de 6-0 ha fet que se'ns n'hagi anat una mica», ha valorat Ocampo d'aquests minuts.

Poc ha canviat el guió en la represa. El rival ha tornat a la pista encertat de nou des de la línia de tres i amb un Guerra sense ningú capaç d'aturar-lo dins la pintura. Només uns minuts d'imprecisió, els cinc darrers del tercer quart, els ha passat factura i el Manresa els ha aprofitat per apropar-se fins al 65-61 del minut 30.

I les opcions d'acabar atrapant als nord-africans per part dels bagencs han continuat altes fins als darrers minuts, quan ha aparegut el base Dani Rodríguez. El veterà jugador s'ha carregat el Melilla a les espatlles i ha anotat vuit punts seguits (77-70) davant un Manresa que no ha trobat cap referent en atac. En paraules d'Ocampo, «amb les cistelles de Dani Rodríguez s'ha trencat el partit».

El partit decisiu, dimarts, a les 20.30, a Manresa.