L'ICL Manresa i el Nou Congost són d'ACB. El binomi equip-afició ha estat imparable i el somni s'ha fet realitat. Una temporada després del descens, la capital del Bages torna a tenir un equip a la màxima competició estatal.

El conjunt manresà ha ofert un autèntic recital i ha esclafat el Melilla (97-67) mitjançant un joc ofensiu brillant i una defensa fèrria. La grada del Nou Congost no ha fallat i l'infern vermell ha guiat els homes d'Ocampo a la glòria.

Inici amb dubtes

El conjunt manresà ha començat fort el cinquè i definitiu partit de la sèrie d'ascens amb una cistella de Muñoz i un triple de Nacho que han estat benzina per animar el públic. Però el Melilla no s'ha acovardit i ha reaccionat ràpidament. Amb un parcial de 8-0 els visitants s'han posat al davant. Igual que va passar en el quart partit, els de blau han centrat el seu joc en el pivot Guerra i en el llançament de triples.

Els nervis han fet acte de presència en els jugadors locals. Nacho Martin i Hamilton han fallat tirs molt clars i, a l'altre costat, Rodríguez ha portat la batuta dels atacs del Melilla amb molt d'encert. Tot i no gaudir d'un joc fluid, l'ICL Manresa ha contestat amb dos triples i ha col·locat l'empat a 13.

Un increïble Duran s'ha mostrat imparable amb un 3 de 3 en triples i, per sort, el joc interior de Trias ha posat al davant el Manresa amb 6 punts consecutius. L'últim quart ha finalitzat amb un triple de Kapelan que ha deixat el marcador 18-19 favorable als visitants.

El segon quart decideix el partit

El segon període ha estat clau per trencar el partit. Els homes de vermell, gràcies al rendiment de Hamilton i el mestratge de Costa, han imposat la seva llei. El percentatge d'encert en els triples del Melilla ha baixat en picat i això ha permès als bagencs començar a marcar diferències.

La intensitat defensiva dels homes d'Ocampo ha estat molt alta i el Melilla no ha aconseguit anotar. El bon joc de l'ICL Manresa s'ha mantingut i la confiança guanyada ha fet que els jugadors locals no fallessin els tirs. Els vermells, guiats per un Nou Congost a rebentar, volaven a la pista i s'han col·locat 16 punts per sobre amb un parcial de 28 a 14. El xoc ha arribat al descans amb un marcador de 46-33.

«Showtime» al Nou Congost

El descans no ha trencat la bona dinàmica de l'ICL Manresa, que ha resistit l'empenta inicial del Melilla. Muñoz, sensacional des de la línia de tres, ha fet embogir el Congost amb un triple espectacular. La intensitat defensiva i les ganes dels jugadors d'Ocampo han fet sortir del partit els visitants, que no aconseguien ni anotar ni defensar. El Manresa s'ha posat amb un +23 i només una desfeta podia evitar l'ascens.

Lluny de perdre la concentració, el Manresa ha seguit entonat en l'apartat ofensiu i el partit s'ha convertit en un autèntic espectacle de triples, esmaixades i rectificats. El Melilla s'ha vist totalment superat per uns jugadors locals extramotivats pels ànims de les grades del Nou Congost.

Un últim quart de tràmit

L'últim quart de partit ha estat un tràmit. La feina ja estava feta i la diferència era insalvable. Els visitants s'han mostrat derrotats, amb cares llargues i braços caiguts. Els jugadors d'Ocampo, en canvi, han allargat les possessions per deixar córrer el rellotge i confirmar la victòria amb cistelles fàcils.

El partit s'ha convertit en un homenatge constant. El públic del Congost ha cridat sense parar i ha ovacionat especialment jugadors com Jou i Trias. L'entrenador, Ocampo, també s'ha emportat crits i reconeixement per part de l'afició manresana.

El cinquè partit entre Manresa i Melilla ha finalitzat amb el resultat de 97-67 i l'ICL s'ha emportat l'eliminatòria. Després de només un any a la lliga LEB, el conjunt bagenc i la seva magnífica afició tornaran a gaudir de la màxima competició estatal, l'ACB.