13 de juny de 2018
13.06.2018
40 Años
40 Años

«Un dia de partit», el càntic que ha acompanyat el Manresa en l'ascens a l'ACB

Descobreix l'origen d'aquesta cançó que tant ha cantat la grada del Nou Congost durant els play-off

13.06.2018 | 20:26
Aficionats del Manresa, animant durant un partit.

El Nou Congost ha tornat a xalar com mai aquests play-off d'ascens a l'ACB. La ciutat s'ha bolcat amb l'equip i el pavelló s'ha tenyit de vermell, amb el públic convertit en el sisè home. I sens dubte, un dels càntics que més ha funcionat i més ha fet animar la grada és «Un dia de partit», que ha irromput amb força en el tram final de la lliga per sumar-se a altres amb més tradició, com el «Som-hi resa» i l'adaptació del «Seven Nation Army», de The White Stripes. Però, què diu exactament el càntic i quin és el seu origen?

Als qui són seguidors del Barça segurament aquesta lletra ja els sonava: «Un dia de partit, al Congost vaig anar, només entrar a la grada, em vaig enamorar! El cor em bategava, no em preguntis perquè, del Resa [Manresa] sóc supporter, sempre t'animaré!». I és que al Camp Nou fa temps que penyes com els Dracs 1991 i els Almogàvers canten un càntic molt similar. En aquestes versions anteriors, però, es canta «Gol nord» en lloc de «Congost» i «Barça» en lloc de «Resa».

Tanmateix, els seguidors del FC Barcelona tampoc són els pares d'«Un dia de partit», si no que ho són els del Liverpool amb el seu «We Conquered All of Europe! Allez Allez Allez!», segons explica Alfons Rodríguez, persona que serveix de vincle entre el Bàsquet Manresa i la Grada d'Animació. De fet, el propi Rodríguez reconeix que dins d'aquest grup d'aficionats «hi havia dubtes» de portar el càntic al Nou Congost pel seu ús al Camp Nou. «Ens agradava molt i al final vam dir que sí», afegeix. El resultat, un èxit. «Té una lletra molt fàcil de recordar, que permet que uns cantin i uns altres contestin i amb un alé, alé, alé, final que enganxa», justifica.

Els play-off han servit per tornar a engrescar l'afició i aixó ho valora molt positivament Rodríguez, que es congratula que «per fi la get s'ha adonat que ella és part molt important per aconseguir els objectius d'aquest club, siguin els que siguin».

Seven Nation Army, un altre clàssic dels pavellons i estadis


«Po po po po po po po» és una altra melodia que cap aficionat del Bàsquet Manresa es pot treure del cap. I és que a partit sí i a partit també ja fa temporades i temporades que sona al Nou Congost. En aquest cas es tracta d'un fragment d'una cançó de l'any 2003 del duo americà The White Stripes, «Seven Nation Army». Van ser els seguidors del Bruges qui la van començar a entonar just al començament d'un partit de la Champions League contra el Milà. Aquest, es van endur el càntic cap a la lliga italiana, on també va començar a triomfar entre els seguidors dels aficionats de la Roma. I d'allà, des del 2006, sona a multitud d'estadis i pavellons, el del Manresa inclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari LEB Or

Calendari ICL Manresa

Calendari de l'ICL Manresa

Aquí pots consultar tots els partits del Bàsquet Manresa a la LEB Or.