El Nou Congost ha tornat a xalar com mai aquests play-off d'ascens a l'ACB. La ciutat s'ha bolcat amb l'equip i el pavelló s'ha tenyit de vermell, amb el públic convertit en el sisè home. I sens dubte, un dels càntics que més han funcionat i més han fet animar la grada és «Un dia de partit», que ha irromput amb força en el tram final de la lliga per sumar-se a altres amb més tradició, com el «Som-hi Resa» i l'adaptació del «Seven Nation Army», de White Stripes. Però, què diu exactament aquest càntic i quin és el seu origen?

Als seguidors del Barça segur que els sona la lletra: «Un dia de partit, al Congost vaig anar, només entrar a la grada, em vaig enamorar! El cor em bategava, no em preguntis per què, del Resa [Manresa] sóc supporter, sempre t'animaré!». I és que al Camp Nou fa temps que penyes com els Dracs 1991 i els Almogàvers canten un càntic molt similar. En aquestes versions anteriors, però, es canta «Gol nord» en lloc de «Congost» i «Barça» en lloc de «Resa».

Tanmateix, els seguidors del Barça tampoc són els pares d'«Un dia de partit», sinó que ho són els del Liverpool amb el seu «We Conquered All of Europe! Allez Allez Allez!», segons explica Alfons Rodríguez, persona que serveix de vincle entre el Bàsquet Manresa i la Grada d'Animació. De fet, reconeix que dins d'aquest grup d'aficionats «hi havia dubtes» de portar aquest càntic al Nou Congost pel seu ús al Camp Nou. «Ens agradava molt i al final vam dir que sí», afegeix. El resultat, un èxit. «Té una lletra molt fàcil de recordar, que permet que els uns cantin i els altres contestin i amb un alé, alé, alé final que enganxa», justifica.

Els play-off han servit per tornar a engrescar l'afició i això ho valora molt positivament Rodríguez, que es congratula que «per fi la get s'ha adonat que és una part molt important per aconseguir els objectius d'aquest club, siguin els que siguin».

«Seven Nations Army», un clàssic

«Po po po po po po po» és una altra melodia que cap aficionat de l'ICL Manresa es pot treure del cap. I és que partit sí i partit també ja fa temporades i temporades que sona al Nou Congost. En aquest cas es tracta d'un fragment d'una cançó de l'any 2003 del duo americà The White Stripes, «Seven Nation Army».

Van ser els seguidors del Bruges qui la van començar a entonar just al començament d'un partit de la Champions League contra el Milan, que es van endur el càntic cap a la lliga italiana, on també va començar a triomfar entre els seguidors de la Roma. I d'allà, des del 2006, sona a multitud d'estadis i pavellons, el del Manresa inclòs.