Canvi de rumb inesperat al Baxi Manresa, que busca un entrenador després de l'adéu de Diego Ocampo, que canvia la banqueta del Nou Congost per la del Barça B. A falta de confirmació oficial, el seu fitxatge per al filial barcelonista és un fet, com també que el principal candidat a substituir-lo és Joan Peñarroya.

L'exjugador del conjunt manresà és el preferit per agafar les regnes de l'equip, tot i que també és a l'agenda del Fuenlabrada, amb qui es va reunir dilluns. El tècnic terrassenc està lliure després de deixar l'Andorra, club que ha dirigit les últimes vuit temporades i que ha portat des de la LEB Plata a l'ACB. Amb l'equip del Principat, ha disputat una Copa del Rei i l'Eurocup aquest curs. Uns èxits que el van portar a l'agenda de l'Unicaja, l'Estudiantes o el Gran Canària, tres opcions que no s'han concretat.

Una altra opció per a la banqueta manresana és Carles Marco, que ha deixat l'Oviedo després de tres anys. I un tècnic ACB de l'últim curs que encara no té equip és Jota Cuspinera, destituït pel Saragossa el gener, i amb experiència també com a primer entrenador a Fuenlabrada.

Una etapa breu i reeixida

Ocampo es va desvincular ahir del Baxi Manresa, just dues setmanes després d'aconseguir l'ascens a l'ACB en el cinquè partit de la final de la LEB Or davant el Melilla. El tècnic gallec assolia així l'objectiu per al qual va fitxar el 29 d'abril, l'endemà de la destitució d'Aleix Duran.

En total, Ocampo ha dirigit el Bàsquet Manresa un total de 13 partits i ha fet realitat l'objectiu del club de tornar a l'ACB. «És un dels dies més feliços de la meva vida, com a entrenador i com a persona. Tot va junt. Quan sento que la grada crida el meu nom, flipo», deia Ocampo després de guanyar el partit decisiu.

El tècnic gallec va mostrar llavors la seva intenció de continuar a Manresa: «Això espero, seguir al·lucinant aquí amb el que he viscut». I en la presentació del nou patrocinador, la setmana passada, el president del club, Josep Sàez, va confirmar la continuïtat de tot el cos tècnic. Però una proposta per dirigir el filial del Barça ha fet canviar d'opinió Ocampo i obliga el club a substituir-lo.

Una sortida ràpida

El Baxi Manresa ha intentat que la sortida d'Ocampo no es convertís en un serial massa llarg. «Dijous de la setmana passada vaig saber que hi havia l'opció que el Diego marxés», explica Román Montañez, director esportiu del club, a Regió7. «Em va explicar la situació, que hi podia haver quelcom que li feia il·lusió. Però també va dir que si s'havia de quedar perquè tenia contracte es quedaria. Davant d'això, jo vull que al club hi treballi qui hi vulgui treballar. Si tenia una altra opció i li venia de gust, el millor era trobar una manera de rescindir el contracte».

Montañez detalla que, com que Ocampo tenia contracte garantit si pujava a l'ACB, «hem entrat en una negociació perquè el club rebi una petita compensanció, tot i que no és res de l'altre món». I afegeix que la millor solució era la sortida del tècnic, tot i que tingués contracte: «Aquesta situació no era la millor per a nosaltres, per encetar un projecte ACB. Creiem que la millor solució és agrair-li el que ens ha donat aquest any, arribar a un acord i intentar firmar ràpid per treballar i buscar un recanvi».

Un candidat a ser el recanvi és Joan Peñarroya. «És al mercat perquè no ha trobat res, com altres entrenadors dels que ens han passat els noms. Ara hem de definir què volem, quin perfil, i intentar arribar a un acord amb el que ens convenci més», diu Montañez.

Del fitxatge del nou tècnic en dependrà també la configuració de la plantilla, com justifica Montañez: «Tinc una idea del que m'agradaria, però vull treballar de manera conjunta amb l'entrenador per intentar donar-li, dins la nostra viabilitat econòmica, el millor equip possible, sempre amb el seu vistiplau». I respecte al mercat de fitxatges, el santjoanenc sentencia: «Serà un estiu llarg».