Només falta la confimació de la notícia. El Baxi Manresa i Joan Peñarroya s'han posat d'acord perquè el tècnic egarenc sigui el màxim responsable del conjunt del Nou Congost. Ha transcendit, també, que el contracte pot ser per a les dues properes temporades, tot i que encara falta que s'expliquin els detalls d'aquesta relació. D'aquesta manera, Peñarroya torna a casa, al pavelló on té retirada la camiseta amb el número 9 i on ha pogut tornar algunes vegades que en va marxar per últim cop, després del final de la temporada 2002-03. Després d'una negociació ràpida, i d'un estiu en què se li han anat tancant portes, ara ha trobat la de casa seva, quan menys se l'esperava.

En pocs dies

Així, segons va reconèixer el director esportiu de l'entitat, Román Montañez, en l'edició d'ahir de Regió7, el Baxi Manresa es va assabentar de la voluntat de marxar de Diego Ocampo dijous passat. Va ser el moment de començar a pensar en un substitut. Dies enrere, s'havia donat per fet des de la premsa local que Peñarroya seria l'entrenador de l'Herbalife Gran Canària la propera temporada. Es tractava d'un projecte atractiu, amb el conjunt insular debutant a l'Eurolliga. Finalment, però, el Gran Canària es va decidir per Salva Maldonado.

Durant l'estiu, el nom de Peñarroya també ha sonat per dirigir el València, que ha confiat en Jaume Ponsarnau, en l'Unicaja, que ha contractat Luis Casimiro, i en l'Estudiantes, que ha apostat per Josep Maria Berrocal. En tots els casos hi va ser a prop, però les negociacions no van cristal·litzar.

L'última banqueta

A principi de setmana encara quedava una banqueta buida a l'ACB. Era la del Montakit Fuenlabrada, que la temporada passada va apostar pel tècnic argentí Néstor Che García, amb el qual l'equip va tenir un rendiment decreixent. El conjunt del sud de Madrid va parlar amb Peñarroya just en el moment que sorgia la possibilitat del Baxi Manresa, quan es va saber que Diego Ocampo havia acceptat l'oferta del Barça per, segurament, preparar el filial.

Al final, sembla que l'entrada en escena dels bagencs ha convençut Peñarroya per dirigir una entitat a la qual ja va estar a punt d'arribar el 2013, en el període entre que en va marxar Jaume Ponsarnau i va arribar Borja Comenge. Aleshores, va decidir continuar al MoraBanc Andorra, equip amb el qual ha completat vuit temporades, amb entrada a competició europea les dues últimes.

Feina a fer

Quan el Baxi Manresa faci oficial l'arribada de Peñarroya, s'encetarà un període amb diverses preguntes a fer sobre el futur de l'equip que va ascendir a l'ACB. A part de decidir si continuarà el mateix cos tècnic del qual van disposar Aleix Duran i Diego Ocampo, caldrà determinar quins jugadors vol que segueixin dels de la temporada que acaba de finalitzar. Alguns dels casos són força especials, com el del base Lluís Costa i, sobretot, el dels pivots Jordi Trias i Nacho Martín. El primer, escollit jugador més valuós de la passada campanya la lliga LEB Or, encara ha de decidir si segueix en actiu o es retira; el segon, va arribar a Manresa per recuperar-se de la llarga lesió que tenia i, en bones condicions físiques, pot esperar-se a saber si té alguna oferta d'algun altre equip de l'ACB.