La Federació Catalana de Bàsquet ha fet públiques les dates i els aparellaments de la Lliga Catalana d'equips ACB i de la Lliga Catalana Femenina: el Baxi Manresa jugarà les semifinals contra el Barça Lassa el 8 de setembre a Lleida, mentre que el Cadí la Seu disputarà la prèvia davant l'Snatt's Femení Sant Adrià el 3 d'octubre a Santa Coloma de Queralt (Tarragona).

La 39a Lliga Nacional Catalana d'equips ACB tornarà a disputar-se, 15 anys després, a la capital del Segrià. En aquesta ocasió, la competició recuperarà el format de Final a Quatre (semifinals i final) amb la participació dels quatre equips de la categoria (a l'espera de la ratificació, dilluns, del Baxi): l'equip de Joan Peñarroya s'enfrontarà al Barça mentre que l'altra semifinal la disputaran el MoraBanc Andorra i el Divina Seguros Joventut. Els vencedors s'enfrontaran diumenge, en un horari encara per determinar

A la darrera edició celebrada el maig, el Barça va aixecar el seu 21è trofeu de campions de la Lliga Catalana ACB -9è consecutiu- després de vèncer a la final disputada en el Pavelló Olímpic Municipal de Reus al MoraBanc Andorra per 89-70.

D'altra banda, la 30a edició de la Lliga Catalana Femenina tornarà a comptar amb l'Spar CityLift Girona, el Cadí La Seu i l'Snatt's Femení Sant Adrià com a protagonistes.

Les urgellenques i les adrianenques s'enfrontaran a la prèvia de la competició prevista per al dimecres 3 d'octubre a Santa Coloma de Queralt (Tarragona), una eliminatòria prèvia que comptarà amb la col·laboració del CB Àguiles.

El guanyador del matx accedirà a la Final davant l'Spar Citylift girona, vigent campió, en un partit que es disputarà els dies 6 o 7 d'octubre (data i horari encara per determinar) al Pavelló Municipal Girona Fontajau. L'equip gironí és el vigent campió després de superar, a l'edició anterior disputada a Reus, al Cadí La Seu per un 63-71 i sumar el seu 6è títol.