El Baxi Manresa ha posat velocitat de creuer i en una setmana ja ha anunciat tres fitxatges de gran nivell per afrontar el seu retorn a la Lliga Endesa. Després de l'escorta Ryan Toolson i del base Alex Renfroe, anunciat ahir mateix, ara és el torn d'un altre nord-americà, Justin Doellman (33 anys, 2,06 metres).

L'arribada de l'ala-pívot a Manresa, on torna després de sis anys amb un contracte d'una temporada, no és una sorpesa. Ahir ja es donava per feta, i el mateix club va fer una piulada en la que donava una gran pista: anunciava per avui un fitxatge i acompanya el text amb una imatge del Capità Amèrica, el sobrenom amb què es coneix Doellman.

Doellman va jugar a Manresa la temporada 2011-12, convertint-se en jugador bàsic d'aquell equip que entrenava Jaume Ponsarnau i que va estar a punt de disputar els play-off. Després va vestir tres temporades la samarreta del València, dues la del Barça i aquest últim curs el va començar a l'Anadolu Efes turc i l'ha acabat al Buducnost montenegrí, amb qui ha guanyat la Lliga Adriàtica derrotant l'Estrella Roja a la final, i classificant-se per a la propera edició de l'Euroliga. Amb el conjunt montengrí Doellman ha signat unes mitjanes de 8,6 punts i 3,9 rebots a la Lliga Adriàtica, i 6 punts i 3 rebots a l'Eurocup.