El Baxi Manresa ha tornat a l'ACB disposat a fer un equip que li eviti patiments. Així ho demostren els tres fitxatges que ha fet fins ara: l'escorta Ryan Toolson, confirmat fins i tot abans que l'ACB ratifiqués l'admissió del club; el base Alex Renfroe i l'ala-pivot Justin Doellman. Tres nord-amercians que coneixen bé la lliga. I en el cas de Doellman, que coneix també bé la casa: va jugar al Nou Congost la temporada 2011-12. De fet, el nord-americà és el sisè jugador que, en l'última dècada, ha viscut més d'una etapa a la capital del Bages.

El club va confirmar ahir el retorn de Doellman, un fitxatge que ja s'havia destapat un dia abans. El capità Amèrica, el sobrenom amb què se'l coneix, torna a Manresa sis anys després de la seva primera experiència al Bages: ara ho fa amb 33 anys i després d'una bona trajectòria als millors clubs del vell continent.

Després del seu pas per Manresa, Doellman va jugar tres temporades al València, amb qui va tenir un paper destacat. I les seves bones actuacions el van portar al Barça, amb qui va jugar dos anys. Aquest últim curs el va iniciar a l'Anadolu Efes turc i el va acabar a Montenegro, al Buducnost, amb qui va guanyar la Lliga Adriàtica, un títol que li val de passaport per jugar la propera Eurolliga.

Retrobament amb Montañez

En la seva tornada a Manresa, Doellman coincidirà de nou amb Román Montañez, amb qui va compartir vestidor la temporada 2011-12. Ara, però, el santjoanenc és el director esportiu del club. I com que coneix l'ala-pivot nord-americà, ha confiat en ell per aquest nou projecte que enceta el Baxi Manresa a l'ACB.

Doellman, en l'únic any que va ser a Manresa, va coincidir amb un Montañez que va jugar al conjunt manresà en tres etapes diferents: entre el 1997 i el 2000, entre el 2008 i el 2012, i entre el 2015 i l'estiu passat, quan es va retirar del bàsquet professional.

En aquell equip, que va signar la millor actuació manresana a l'ACB en molts anys, també hi eren Javi Rodríguez i Josh Asselin. Dos dels jugadors que més bon record han deixat als seguidors manresans i que han viscut més d'una etapa al Nou Congost. El base gallec hi va jugar entre el 2007 i el 2009, i també entre el 2011 i el 2013. Dues etapes que va compartir amb Asselin, que també va formar part de l'equip que va pujar de la LEB el 2011. El nord-americà va jugar a Manresa entre el 2006 i el 2009 i entre el 2010 i el 2014.

I en l'última dècada encara hi ha dos jugadors més que han vestit la samarreta manresana en més d'una etapa. El primer, Ferran Laviña, al club entre el 1998 i el 2006, i amb un segon periple la temporada 2012-2013, quan va signar dos contractes temporals fins acabar el curs. El segon, l'argentí Juan Alberto Espil, un altre ídol de la grada que va ser a Manresa en dues etapes, entre els anys 2003 i 2005, i entre els anys 2006 i 2008.