La previsió del Baxi Manresa és arribar a la xifra dels 3.000 abonats, fins i tot, superar-la. En aquests moments, l'estimació de Regió7 és que el club es mou al voltant dels 2.900 abonats, segons fonts consultades de l'entitat manresana. I és que el club no ha volgut revelar la xifra exacta de socis perquè aquesta «va variant a cada moment», assegurava el gerent del club, Carles Sixto. Malgrat tot, el club es mostra optimista per complir l'objectiu de superar el llindar dels 3.000.

«Estem molt contents perquè tornem a les xifres habituals de les bones èpoques. Recuperar els paràmetres habituals és molt important», explicava el gerent Sixto. El gerent també assegurava que «la xifra actual és propera als 3.000» i que de cara al partit de dijous «crec que l'haurem superat perquè dia a dia augmenta». Els manresans són a un pas de tornar a un registre que no s'aconseguia des de la temporada 2011-2012. Des de llavors la davallada va ser progressiva fins a arribar als 2.100 la temporada passada a la LEB.

Tot i això, l'eufòria que va provocar l'ascens a l'ACB entre l'afició del Baxi Manresa el mes de juny passat semblava difícil de superar. Aleshores, era difícil imaginar que aquest entusiasme arribaria a cotes més altes. La construcció d'una molt bona plantilla el darrer estiu i la victòria en el primer partit de lliga a la pista de l'Estudiantes han generat molt optimisme.

El punt de partida és molt bo. L'aparador que suposa per a Manresa l'ACB és un aspecte a favor per atraure seguidors, però, a banda d'això, l'equip va aconseguir connectar d'una manera especial amb l'afició l'any passat.El moment del Congost

Ara, el Congost té a les seves mans demostrar les ganes que ha acumulat durant aquests darrers tres mesos en els pròxims dos partits de lliga del Baxi. Dos derbis, primer dijous contra el Barça (20.45h) i l'altre diumenge contra el Joventut de Badalona (21.30h), que fan preveure un pavelló ple de gom a gom per animar l'equip.

El tècnic Joan Peñarroya i el capità Álvaro Muñoz ja ho van dir durant la pretemporada. «L'objectiu, més enllà de l'esportiu, és recuperar la força del Congost». Bé, si l'equip mostra una mínima part de l'ambició i de la lluita que va exhibir diumenge a Madrid, no tindrà gaires problemes per ficar-se ràpidament els aficionats a la butxaca.

La fidelitat de l'afició a l'equip ja s'ha demostrat des de bon principi. I és que gairebé una trentena d'aficionats del Baxi es van desplaçar fins a Madrid per tal de donar suport als jugadors i presenciar en primera persona la victòria en el debut de l'equip a la lliga.

La il·lusió és el sentiment generalitzat entre els seguidors. «Crec que tenim un equip per aconseguir fàcilment la salvació. Amb tothom que he parlat estem d'acord que és un equip per no baixar i, fins i tot, per somiar a disputar la Copa del Rei», explicava Jordi Jané, un dels seguidors desplaçats fins a Madrid.

Com calia esperar, l'eufòria de la victòria s'ha estès, encara més si és possible, entre els aficionats del Baxi. Potser aquells que no tenien clar si fer-se'n socis, s'ho pensaran una altra vegada després del primer partit. Els homes de Joan Peñarroya van complir el que van prometre a la pretemporada, «competir contra tothom i a totes les pistes».

Dijous la prova serà més dura i per això el suport del Congost serà molt important.