El Nou Congost veurà botar la pilota per primera vegada aquesta temporada en el derbi català entre el Baxi Manresa i el Barça Lassa. Un partit que preveu un pavelló ple de gom a gom després de la victòria de l'equip a la pista del Movistar Estudiantes en l'estrena a l'ACB.

Després de tres llargs mesos d'espera, el Nou Congost gaudirà del joc dels homes de Joan Peñar-roya contra un rival d'entitat com és el Barça d'Svetislav Pesic, que en la primera jornada va passar per damunt d'un equip d'Eurolliga com l'Herbalife Gran Canària.

Dos equips que ja es van veure les cares a les semifinals de la Lliga Catalana del 8 de setembre passat, en què els manresans es van desinflar al darrer quart (78-63). El balanç del conjunt manresà contra el Barça a l'ACB no és gens bo en els últims anys. I és que els blaugranes han guanyat els 16 últims duels entre els dos equips. L'última derrota del Barça a Manresa va ser a la jornada 27 de la temporada 2008-09, en un històric partit en què van arribar a disputar-se un total de 4 pròrrogues i que va acabar amb l'espectacular marcador de 122 a 117.

Oferir una bona imatge

En la prèvia del partit, Joan Peñarroya va explicar que «ens enfrontem a un dels equips grans de la lliga que, coneixent el seu entrenador, ens donarà les mínimes opcions de victòria». El tècnic egarenc comentava que el Barça és «un equip amb molts arguments en el qual no et pots fixar en un jugador o situació en concret. A partir d'aquí, la nostra tasca serà que no se sentin còmodes i evitar que juguin a camp obert, que és on ens poden fer més mal», assegurava Peñarroya.

Pel que fa al debut al Congost, l'egarenc creia que «no hi ha millor manera per a la nostra afició que debutar a casa contra un rival com el Barça. La nostra missió és oferir una bona imatge». Peñarroya és conscient de la il·lusió que ha generat el nou projecte a la ciutat i creu que la tasca de l'equip «és mantenir aquesta il·lusió».