El Divina Seguros Joventut de Badalona, pròxim rival del Baxi Manresa demà al Nou Congost (12.30 h), ha fet els deures aquest estiu, tant en el vessant esportiu com en l'econòmic. El primer punt, i segurament el més important, ha estat solucionar els problemes econòmics amb la incorporació de Scranton Enterprises de la família Grifols, que ha aportat un capital de 3,7 milions d'euros. Això no només soluciona els problemes pendents, sinó que també ha permès al club retenir el talent jove que produeix cada any.

Esportivament, l'afició verd-i-negra segueix encara emocionada pel miracle de la salvació del curs passat i afronta un nou any ple d'il·lusió. Un entusiasme que, en bona part, s'explica per la continuïtat dels dos principals artífexs de la salvació, Carles Duran a les banquetes i Nico Laprovittola sobre el parquet.

A més de retenir les principals peces que van funcionar la temporada passada, els badalonins han fet diverses apostes amb talent com Shawn Dawson, Conor Morgan i Dakota Mathias. El segell de qualitat d'un dels millors planters del bàsquet estatal tampoc no podia faltar. I és que, enguany, es podrà veure amb més protagonisme en el primer equip la perla letona Arturs Zagars i la principal promesa del planter, Xabi López-Aróstegui.

Recentment, l'equip ha fet dues incorporacions molt importants, com la de Marko Todorovic, que torna al club que el va formar, i la del veterà interior Luke Harangody per aportar experiència a una de les plantilles més joves de la Lliga Endesa, que té una mitjana d'edat de 22 anys.

A la pista, però, el gran referent de l'equip serà Laprovittola. El base argentí va ser el gran heroi del curs passat, quan va arribar a mitja temporada en qualitat de cedit. Després de moltes negociacions durant aquest estiu, el club català ha aconseguit retenir-lo i que sigui la principal estrella des de l'inici de campanya.

Així com al Baxi, és evident que el primer objectiu de la Penya ha de ser la permanència. En aquest sentit, el duel de demà al Nou Congost serà un partit entre dos rivals directes que lluiten per assolir el mateix propòsit. Malgrat això, al club verd-i-negre hi ha una altra realitat, i és que el Joventut disposa d'una de les millors plantilles dels últims anys. En pretemporada ja han deixat molt bones sensacions guanyant el FC Barcelona, un fet que no passava des del 2014.

Cal esperar a veure com s'inicia la temporada, però si agafa una bona dinàmica al principi i si les lesions respecten l'equip, podrien somiar en alguna cosa més. Caldrà veure si en la Copa o els play-off, però de moment una permanència còmoda és una obligació per als badalonins.

Després de no jugar el partit de la primera jornada contra el Breogán, per problemes en el marcador del pavelló gallec, el Joventut va debutar ahir a l'ACB amb der-rota contra el MoraBanc Andorra de l'extècnic manresà Ibon Navarro (65-75).

Un partit molt igualat en una primera part en què la Penya va perdre moltes pilotes (20 en tot el partit) i el MoraBanc es va mostrar negat de cara al llançament de tres punts (4/25 en el global). Aquests dos aspectes van fer que cap dels dos equips pogués dominar el joc.

En el tercer quart, l'Andorra va canviar la dinàmica i era el Joventut el que no trobava l'encert en el llançament. Els homes d'Ibon Navarro van posar la directa i van marxar a deu punts. Malgrat tot, la Penya va reaccionar i va igualar el matx abans de l'últim quart.

Els andorrans van fer un bon inici d'últim quart amb un estel·lar Whittington (17 punts). La Penya no va tirar la tovallola i va competir fins al final, però els visitants van mantenir l'avantatge.