L'ACB no s'atura i avui el Baxi Manresa tancarà la seva primera setmana de competició amb un altre derbi català contra el Divina Seguros Joventut al Nou Congost. Després de perdre dijous, tot i que plantant cara al Barça, els manresans disputen avui un partit molt important, tenint en compte que el Joventut està cridat a ser un dels rivals directes dels bagencs en la lluita per la permanència.

De cara al duel d'aquest migdia, el Baxi seguirà sense tenir disponible Justin Doellman. El nord-americà se segueix recuperant de la lesió al tríceps sense, de moment, data de tornada. Els verd-i-negres només tindran la baixa dels vinculats Parra i Bieshaar, ambdós lesionats.

En la darrera temporada del Manresa a l'ACB, l'equip bagenc no va ser capaç de derrotar la Pe-nya en cap de les dues voltes de la competició. El primer dels duels va ser al Congost i, el llavors ICL, va perdre 81-85 en un partit molt disputat. En el duel a l'Olímpic de Badalona, els manresans van ser apallissats per 100-66. Fa tres temporades, els dos equips també van regalar un duel molt emocionant al Nou Congost, decidit a favor dels verd-i-negres per 84-85.

El conjunt de Badalona arriba a Manresa sense conxèixer la victòria, després de la derrota dijous davant el MoraBanc Andorra com a local (65-75) i tenint en compte que en la primera jornada no van poder jugar a Lugo per problemes tècnics a la pista del Cafés Candelas Breogán.

Peñarroya, prou optimista

El tècnic del Baxi Manresa, Joan Penyarroya, comentava ahir que «hem tingut només dos dies per preparar el partit, una situació que no serà habitual, però arribem bé, amb la única baixa de Doellman». Respecte al Divina Seguros Joventut, l'entrenador egarenc va dir que «ve de perdre el seu primer partit com a local, i això vol dir que tindran més necessitat de guanyar. Nosaltres juguem al Congost, venim també de perdre, i volem donar una alegria a la nostra afició.