El Baxi Manresa va fer el seu partit més gris d'aquesta temporada a l'ACB en el derbi català contra el Divina Seguros Joventut. Tot i això, els homes de Joan Peñarroya van arribar amb opcions al final del duel després d'anar a remolc durant tot el matx. Les decisions arbitrals en les tres últimes accions del partit van pesar en el desenllaç del duel.

Quan faltaven 25 segons per al final, els àrbitres van assenyalar un dos més un de Sakho que situava els locals amb un 66-65. La Penya protestava per l'arrencada de Sakho, i demanava passes, i després d'uns instants d'incertesa, Vicente Bultó i els seus companys àrbitres variaven la decisió, de forma salomònica, i marcaven falta però sense donar la cistella. Per tant, amb 64-65, ara el pivot congolès anotava els dos tirs lliures (el Joventut ja estava en bonus) i deixava el 66-65. A l'acció posterior, Laprovittola va agafar la pilota i va anar decidit a impactar contra Sakho, el qual era castigat amb falta. Amb 3 segons per jugar, Laprovittola va anotar els dos tirs lliures per al defintiu 66-67. I ja contra rellotge, Renfroe va buscar la cistella del triomf amb un tir desequilibrat des de mitja pista, i amb un contacte del defensor, que no va entrar.

Pel que fa a l'estadística, destaca el fluix percentatge de tres dels manresans amb un 5/28 en el llançament de tres per un 10/18 pels badalonins que van fer un partit molt seriós, fins que les pèrdues de pilota els van tornar a condemnar en el tram final. Per part del Baxi, el millor va ser el congolès Sakho amb 18 punts i 25 de valoració, amo i senyor de la pintura en els darrers minuts i home clau ja que va anotar els tirs lliures que posaven davant l'equip segons abans del final.

Així com contra el Barça dijous, el Baxi no va fer un bon inici de partit. La defensa del Joventut estava molt ben plantada sobre el parquet del Nou Congost. Afortunadament, els badalonins tampoc no estaven encertats en atac. El desencert va marcar un primer quart molt espès en què les defenses es van imposar.

Negats en el llançament

Els manresans insistien en el joc de bloqueig i continuació d'Alex Renfroe amb el pivot. Ni Jordan Sakho ni Cady Lalanne eren capaços de trobar bones continuacions cap a cistella. Per si no fos prou, l'ensurt de Marko Lukovic en aquest primer període, després d'una forta caiguda en un contraatac que el va obligar a deixar la pista, tot i que es va incorporar al joc més endavant. La nota positiva per als bagencs és que la defensa va respondre a l'inici.

Després que el Baxi no fos capaç d'anotar en els quatre últims minuts del primer quart, el segon començava amb una pilota robada per Lundberg que finalitzava amb esmaixada del danès. Malgrat això, la Penya responia amb dos triples seguits de Nogués i una gran penetració de Dimitrijevic.

L'intercanvi de cistelles a l'inici del quart feia preveure que el partit milloraria, però el joc seguia sent molt espès. L'atac del Baxi no tenia continuïtat i es basava en individualitats. En canvi, la Penya es trobava cada vegada més còmoda en la parcel·la ofensiva. D'aquesta manera, els homes de Carles Duran obrien una escletxa en el marcador de nou punts quan faltaven tres minuts per acabar el període.

Un triple de Marko Lukovic trencava el parcial de 0-7 a favor dels verd-i-negres, però les sensacions no eren del tot positives per al conjunt del Nou Congost. Amb el 16% en triples i només el 29% en tirs de dos l'equip patia per trobar la continuïtat en el seu joc i la Pe-nya seguia ampliant el parcial fins a la màxima de més 16 punts, gràcies a un 4/4 en tirs de tres en el quart. Dos tirs lliures de Pere Tomàs van situar el menys 14 abans de marxar a vestidors.

Un parcial de 4-0 favorable al Baxi a l'inici del tercer quart feia presagiar una possible remuntada. Tot i això, Laprovittola es va encarregar que això no passés. L'argentí i un Conor Morgan amb dos triples consecutius permetien als verd-i-negres mantenir la diferència. Els manresans amagaven amb la remuntada però els badalonins sempre responien amb un triple.

30 punts a l'últim quart

Així com succeïa a l'inici del tercer quart, el Baxi començava bé l'últim amb un dos més un de Cady Lalanne i tres tirs lliures anotats per Álvaro Muñoz. Aquest parcial de 6-0 inicial era frenat per dues cistelles consecutives de Birgander en pick and roll. Els badalonins van posar l'espectacle en aquest darrer quart amb un alley-oop de Laprovittola a Dawson.

Durant dos minuts, el Baxi va entrar en una dinàmica d'intercanvi de cistelles que no l'afavoria. Quan faltaven tres minuts, un parcial de 5-0 va acostar els manresans a sis punts. El triple de Pere Tomàs feia somiar en la remuntada. Una vegada més, però, els verd-i-negres van frenar la il·lusióo del Congost des de la línia de tres punts amb un triple de Nogués. A la sortida del temps mort de Peñarroya, Renfroe tornava a posar la diferència en el menys sis amb un triple, fet que obligava Duran a demanar temps mort.

A un minut i vint-i-cinc segons del final, començava el desgavell arbitral. El joc es va aturar després del temps mort per un error en el temps de possessió de la Penya que, finalment, es va resoldre afegint un segon extra a la possessió visitant. Més endavant, el partit es convertia en un sense fi d'accions polèmiques que van tacar un gran últim quart dels locals, amb 30 punts anotats.