L'ACB ha desmentit aquest vespre que el director del Comitè Arbitral de la lliga, Francisco Monjas, hagi donat la raó al Baxi Manresa, reconeixent un mal arbitratge en les últimes jugades del partit contra la Penya, tal com havia apuntat a aquest diari, Roman Montañez, director esportiu del club. Repreguntat sobre el tema, el directiu ha matisat que s'havia precipitat en posar paraules a la boca de Monjas.

Segons ha explicat en un primer moment el club manresà, Monjas no entenia per què els àrbitres van anul·lar el 2+1 de Sakho després d'haver-lo donat de primeres i tampoc està d'acord en la falta assenyalada al pivot congolès sobre el base de la Penya, Nico Laprovittola, qui carrega directament contra Sakho, sense que aquest pugui fer res. El tècnic del Baxi Manresa, Joan Peñarroya, va comentar en roda de premsa que era més una falta en atac del jugador argentí que no va pas en defensa del congolès i va demanar respecte pel jove jugador del seu equip.

En el següent contacte amb Roman Montañez, el santjoanenc ha aclarit que Monjas acceptava les queixes del club, però que no podia opinar sobre les decisions arbitrals de diumenge, fins que el Comitè es reunís aquesta mateixa tarda de dilluns.

D'altra banda, Montañez, ha afirmat a Regió7 que "s'al·legaran les dues jugades i també el servei de fons de la Penya, en què els àrbitres van afegir temps a la possessió verd-i-negra". A més, Montañez també ha explicat que s'enviarà el vídeo d'aquestes jugades polèmiques al Comitè Arbitral. "Sabem que les decisions no poden ser canviades i que el resultat del partit no es mourà, però per a nosaltres sí que és important que des de la direcció arbitral de l'ACB ens donin la raó", comentava Montañez. Cal recordar que, en el resum del partit de l'ACB, no hi apareixen les tres jugades polèmiques que protesta el Baxi.