La posició de quatre (ala pivot) sembla maleïda aquesta temporada per al Baxi Manresa. Qui havia de ser la peça diferencial de l'equip en aquest rol, el nord-americà Justin Doellman, es va lesionar a l'inici de la pretemporada i el club va haver de contractar l'estonià Siim-Sander Vene. Diumenge, en un mala caiguda, es va lesionar el quatre suplent, el serbi Marko Lukovic. Es va fer una fractura a l'escafoide de la mà esquer-ra (la de tir) i va haver de ser intervingut quirúrgicament dilluns. L'operació va anar bé, segons una piulada de Twitter que va publicar dimarts la Clínica Sant Josep, on es va fer la intervenció.

Davant de la falta de notícies sobre el temps de recuperació de Lukovic, i ja que sembla que el club no fitxa ningú al seu lloc, caldrà un nou moviment de peces de cara als propers partits, començant pel que jugarà l'equip dissabte a la pista del MoraBanc Andorra. Segons el club, Justin Doellman encara no està recuperat, però caldrà esperar a la roda de premsa d'avui del tècnic, Joan Peñarroya, per saber alguna cosa més de la seva situació. D'aquesta manera, hi pot haver quatre jugadors afectats per la baixa de Lukovic i quatre possibles escenaris per rellevar el quatre.

Que torni Doellman

Malgrat que el club va reconèixer a principi de setmana que el nord-americà no està del tot recuperat, no seria el primer cas d'un jugador que torna abans del que informa el Baxi. Va passar amb Álvaro Muñoz, fa poques setmanes. Doellman es va fer un trencament muscular al bessó de la cama esquerra. És una lesió en què la recuperació no es pot forçar, però la inacció a l'hora de fitxar del club aquesta setmana fa pensar que es troba millor del que es diu. Això sí, no té ritme, ja que es va perdre tota la pretemporada.

Que Vene guanyi protagonisme

L'estonià va ser substituït en el lloc de Doellman i, segons el director esportiu, Román Montañez, se li va fer un contracte que anava més enllà de la tornada a la pista del nord-americà per tal que aquest pogués recuperar-se sense presses. La baixa de Lukovic es pot allargar més d'un mes. Vene ja en fa un que és aquí, amb la qual cosa es podria allargar el seu contracte. De moment, segur que a Andorra guanyarà més protagonisme, per la baixa del serbi i per la falta de rodatge de Doellman, i caldrà veure quin serà el seu paper quan tots dos estiguin a punt, ja que ha mostrat bones maneres, tot i que de forma intermitent.Pere Tomàs, de quatre

Si a Andorra no pot jugar Doell-man, una de les possibilitats és que Pere Tomàs pugui alternar la seva posició habitual de tres amb la de quatre. Això provocaria que el cinc en pista del Baxi fos més baix, però també més ràpid, amb un perímetre format per un dels dos bases, per Toolson o Lundberg, i amb un Álvaro Muñoz que guanyaria minuts en pista. A la LEB, la temporada passada, fins i tot Lundberg va arribar a jugar minuts d'ala alt, però sembla poc probable a l'ACB, en què la potència física de rivals és més imporant que a la segona categoria.

Lalanne i Sakho, junts

Una de les variants que encara no ha provat Joan Peñarroya és com s'entendrien, junts a pista, els dos cincs de l'equip, l'haitià Cady Lalanne i el congolès Jordan Sakho. El rang de tir del primer, que no ha semblat tenir gaire tendència a estar-se a la zona en els seus primers partits i que pot amençar amb llançaments exteriors, podria desencadenar, de manera puntual, en aquest moviment. De tota manera, Lalanne també podria tenir problemes en defensa a l'hora de controlar quatres contraris mòbils, com els andorrans Shurna o Upshaw. Són quatre opcions per rellevar un quatre i la solució arribarà dissabte.