Joan Peñarroya i el seu Baxi Manresa visiten avui la pista del MoraBanc Andorra en, sens dubte, un dels partits més emotius de la carrera de l'entrenador nascut a Terrassa.

El tècnic torna a Andorra per enfrontar-se a un equip en el qual ha viscut pràcticament tota la seva carrera com a entrenador, concretament vuit temporades. Les dues primeres campanyes van ser a la LEB Plata, dues més a la LEB Or i les quatre últimes les va dirigir a la Lliga Endesa, on va disputar en la dues últimes edicions el play-off pel títol.

«Evidentment que serà un partit amb connotació emocional per a mi. Torno al lloc on he crescut professionalment com a entrenador i per a mi és especial. Però això s'ha de deixar de costat perquè el més important és el partit i allà és on volem treure les nostres virtuts per aconseguir la victòria», comentava Peñarroya en la prèvia del matx.

La rivalitat entre els dos equips comença a les banquetes. I és que tant Peñarroya com Ibon Navarro saben què és entrenar els dos conjunts. En la seva etapa a Manresa, Ibon va enfrontar-se quatre vegades al MoraBanc Andorra, llavors dirigit per Peñarroya, amb un balanç d'una victòria i tres derrotes. En el global, ambdós equips s'han enfrontat 14 vegades a Lliga Endesa, amb un balanç d'11-3 favorable al conjunt andorrà.

Baixes sensibles en el quatre

El Baxi visita Andorra amb problemes a la posició de quatre per les baixes de Doellman i Lukovic. Aquest últim va ser intervingut a principi de setmana pel trencament de l'escafoide de la mà esquerra que es va produir durant l'anterior duel, contra el Joventut.

Respecte a les lesions, Peñarroya va dir que «realment això m'interessa poc, el que m'interessa són els jugadors que tinc ara. Amb la lesió de Lukovic estem escassos en la posició de quatre, però amb els que som jugarem, només em preocupa això; els que no hi són i els que poden vindre no em preocupen».

Cal recordar que el Baxi s'ha enfrontat dues vegades a l'Andor-ra durant la pretemporada, amb una victòria per a cadascú. «Pretemporada és pretemporada i la lliga regular és la lliga regular. A partir d'aquí, m'espero un partit molt complicat contra un equip que té bon nivell i bons jugadors. És un equip que sense tenir un gran encert exterior, fins avui dia, córrer molt bé al camp i recupera bé en defensa. Nosaltres els coneixem, ells ens coneixen, però dubto que sigui més fàcil pel fet d'haver jugat ja dos partits contra ells», explicava l'egarenc.

Pel que fa al fet que l'Andorra sigui la millor defensa de la lliga, Peñarroya comentava que «sabem que defensen molt bé i que atlèticament són molt potents»