Tercer desplaçament a fora i tercer intent de victòria d'un Baxi Manresa que, ara per ara, es manté imbatut lluny del Nou Congost. Davant de les tres derrotes a casa, els manresans responen amb un bon rendiment, quant a resultats, a fora, que avui han de mantenir per equilibrar el compte de victòries i derrotes en un principi de temporada complex, amb sis dels vuit primers adversaris jugant competició europea. L'UCAM Múrcia, que ve de guanyar en competició europea de 21 punts Rússia després d'haver perdut de 44 a Vitòria en la lliga, forma part d'aquest grup i voldrà donar una alegria a la seva afició, que l'ha vist perdre contra el València i derrotar el San Pablo enguany.

La novetat principal en el Baxi és la de Justin Doellman, que debutarà en la seva segona etapa al Congost. En canvi, Paco del Águila és baixa per una lesió al dit polze de la mà dreta que es va fer dissabte passat i que el club no va donar a conèixer fins dijous. Respecte del nord-americà, Joan Peñar-roya va dir ahir que «ara no el descobrirem. Com millors sensacions tingui i setmanes com aquesta acumuli, més creixerà dins de l'equip. No és que tingui cap expectativa sobre què ens pot donar, ja el conec. Simplement vull que tingui bones sensacions» aquesta tarda.

Pel que fa al partit i al rival, «jugarem en un ambient dur, contra un rival molt físic i atlètic que ve de perdre un partit de lliga regular dels que fa mal, però amb jugadors importants i un gruix que segueix de la temporada passada. Tenen marcat aquest partit en vermell», per recuperar-se de la der-rota a Vitòria, «i tenen virtuts com la capacitat per anar al rebot ofensiu i la duresa defensiva de molts jugadors. Hem d'afrontar el partit amb la mentalitat adequada».

La importància de la defensa

Respecte a com afrontaran el duel tots dos equips, «ells segur que sortiran forts des del principi, però això no és diferent del que sol passar. Hem de fer el nostre joc i competir els 40 minuts per arribar al final amb possibilitats. Aquesta és una característica de tot l'any. Tinc clar que dins del partit hi pot haver molts moments i hem d'estar sòlids». Opina que l'UCAM «és capaç de defensar bé, però l'últim dia no ho va transmetre. Juguen amb interiors molt poderosos que carreguen bé el rebot. Potser no tenen gaires tiradors interiors, però sí potència i el joc exterior és el que genera per als altres».

El d'avui pot ser el penúltim partit de Siim-Sander Vene amb el Baxi. El duel contra el Gran Canària de diumenge que ve es juga en l'últim dia del seu contracte. Ahir, Peñarroya va llançar pilotes fora sobre si pot renovar en indicar que «ell juga a Múrcia i el que menys m'importa és si acaba contracte. Tot té el seu timing».