Mister Hyde es va quedar a casa. Doctor Jekyll va agafar l'avió cap a Alacant i va aterrar a Múrcia amb les dues accepcions del terme. El Baxi Manresa va obtenir el tercer triomf seguit a fora, en un nou exercici de força mental sense necessitar el concurs d'un Doellman que anava convocat però que no va arribar a jugar. Ara falta portar aquest bon fer al Congost, però aquest equip és tota una altra cosa del dels darrers anys a l'ACB.

El principi del partit va ser ter-riblement descontrolat a les dues bandes. Tot i que Lalanne va guanyar el salt inicial i va aprofitar la passada de Renfroe per anotar en només cinc segons, els percentatges inicials dels dos equips van ser pobres, amb set errades locals i cinc de visitants en els primers cinc minuts. Peñarroya havia apostat per un cinc força habitual i pretenia capturar el rebot per sortir en transicions ràpides. La primera part de l'equació la va aconseguir, amb triples de Renfroe i Pere Tomàs que van provocar que el Baxi aguantés la primera estrebada (9-8, a falta de 5.19 per al descans). En els següents minuts, però, les errades continuades en el tir de Toolson (0 de 4 en l'inici) i l'encert del triumvirat format per Tumba, Kloof i Doyle van obligar Joan Peñarroya a demanar el primer temps mort quan l'UCAM doblava en el marcador els manresans (16-8, a 2.52).

La sortida del temps mort no va semblar gaire millor, amb un triple de Doyle que va donar el màxim avantatge als locals (19-9). El Baxi, però, va intensificar la defensa i dos representants de la segona unitat, Sakho amb un 2+1 i Gintvainis amb una safata, comprimien el resultat (19-14, a falta d'1.17). I la diferència es va mantenir al final del període, perquè el triple de Rudez va ser compensat per un 2+1 de Lundberg gràcies a la innegable batalla que presenta Sakho en cada rebot en atac.

El poder de la patrulla LEB

El 22-17 semblava prou bo vist com havien anat les coses, però va millorar amb un cinc inicial del segon quart format per quatre homes que l'any passat eren a la LEB Or. Amb un gran protagonisme de Gintvainis, autor de cinc punts i amb un triple, un bàsquet de Lundberg, un altre de Sakho i també amb Muñoz a la pista, un parcial de 0-10 va provocar els xiulets del públic local i obligava Javi Juárez a demanar temps mort amb 22-27 en el marcador.

El superveterà Oleson va reigualar el resultat amb un triple i un bàsquet, però el Baxi no va perdre la davantera en els pitjors moments del quart gràcies a l'esforç d'Álvaro Muñoz en el tir i el rebot ofensiu. Va ser amb el 33-34 que va aparèixer el millor Renfroe. Va robar, va contraatacar i, el millor, va anotar dos triples gairebé seguits i una esmaixada que, a més de deixar-lo amb 14 punts, tornava a provocar xiulets a la graderia (34-42). I encara sort que Toolson i Vene van errar els dos últims tirs, però la gent de Múrcia estava de mala gaita amb els jugadors.

Tot semblava de color de rosa, però l'inici de la segona meitat va ser nefasta i va tenir un nom: Milton Doyle, qui va anotar tres triples seguits, va enviar el seu marcador, Toolson, a la banqueta i va provocar tres tirs lliures per una falta de Lundberg que van situar el 46-42 en menys de dos minuts.

Per sort, el tercer marcador de Doyle en el període, Álvaro Muñoz, va aconseguir tallar la ratxa de l'escorta en el tir i, a més, amb un triple, va iniciar una reacció manresana que va seguir amb els triples de Renfroe i Lalanne, que per fi apareixia, i amb una cistella a la contra de Pere Tomàs que tornava a donar aire (48-53, a falta de 4.12). El Baxi semblava haver aturat el temporal, però el partit era una muntanya russa i, després que Dragovic no llancés un triple que podria haver situat els vuit punts d'avantatge, un bàsquet de Booker i un triple de Rudez van deixar un altre empat, a 53, a falta de 3.05 i obligaven Peñarroya a aturar el partit. Ho va aprofitar per jugar amb dos bases i li va donar resultat, amb el 56-61 al descans.

Aguantant-ho tot

L'últim quart va començar encara millor i, el que era més destacable, va aconseguir adormir el públic. El Baxi va provocar errades en l'atac de l'UCAM i anava anotant, tot i que amb no gaire freqüència. Fins i tot Toolson va anotar dos tirs per situar un 57-71 a falta de 6.56 que semblava el principi de la fi. Aleshores, però, els murcians van començar a rebotar en atac i Doyle va situar un 64-71 que encara hauria pogut ser pitjor. L'endormiscat públic ara protestava cada jugava i posava molta pressió. Vene i Renfroe van anotar cinc punts. Però el partit era llarg. Doyle va arribar als 32 punts i va situar el 72-76 a falta de 3.20 per al final.

Aleshores va arribar una fase d'errades en què Pere Tomàs es va fer gran. Lalanne va anotar dos tirs lliures (72-78), però Rojas va fer el 74-78 després d'un rebot en atac a falta d'1.29. El públic va provocar que Castillo indiqués una falta en atac de Muñoz a falta d'1.09 i tot estava obert. Oleson, però, va errar un triple obert i novament Pere Tomàs va agafar un rebot vital. A falta de 35 segons, Castillo va compensar amb una falta de Kloof a Renfroe que va veure ell i prou. El nord-americà va anotar els dos tirs (74-80). El mateix Kloof va fer un bàsquet ràpid a falta de 25 segons i Oleson va fer falta a Toolson. Aquest va fer el 76-82, però Rudez va respondre amb un triple amb 17 segons per jugar. Kloof va ser eliminat en fer falta i Renfroe no va fallar els tirs (79-84), Doyle va errar el triple i Vene va capturar el rebot que tancava un altre triomf merescut.