Un Joan Peñarroya molt satisfet de la victòria d'ahir i de tenir balanç positiu a la lliga va mostrar-se reivindicatiu a la roda de premsa posterior al duel. Sobretot per posar en valor l'esforç que ha fet el seu equip fins ara, superant dificultats, i amb la sensació que les coses encara poden millorar. Això sí, va començar congratulant-se «per la nostra gent, ja que mereixia una victòria. Teníem el deure d'oferir-los un triomf, ja que es parla molt d'altres pistes, però és difícil trobar-se aquesta atmosfera a qualsevol altra de la lliga».

Peñarroya va desvetllar que «teníem parlades situacions per estar preparats pel rebot ofensiu del Gran Canària, en què eren líders. Havíem d'evitar el seu joc a camp obert. A la primera part ho fem bé i dominem el rebot ofensiu, la qual cosa ens deixa jugar a camp obert a nosaltres. Ho hem fet bé i el resultat ha estat ajustat per culpa d'algunes pèrdues». A la represa «tenim algun problema amb Balvin per tancar el rebot defensiu, però estem sòlids. Un altre cop hem de guanyar el partit un parell o tres de vegades. Ens fan 19 punts de pèrdues nostres, no gaire habituals en serveis de banda i fons. A ells els ha donat oxigen i els ha fet estar competint. L'equip no s'ha desmuntat i traiem la quarta victòria en una lliga en què aquesta jornada ha demostrat com és. Cada partit és una lluita i la lliga està fantàsticament».

El tècnic egarenc va fer especial èmfasi en recuperar un jugador com Doellman. «És un jugador que ens dona un salt de qualitat en aquest aspecte. Avui, una de les grans notícies és que recuperem Doellman, que sembla que sigui poca cosa que hagi estat dos mesos fora de les pistes. Veiem el que ens dona: pausa, saber estar, set rebots i un 2+1 a falta d'un minut i mig que ens oxigena. Si el tenim som millors, però també tenim un jugador com Dragovic que fa 0 punts però un tros de partit per a l'equip. Aquest és el camí, estar sòlids en defensa, en rebot, trobant solucions i sumant. Això ens fa millors. Tenim referents, però necessitem tothom».

Peñarroya també va agrair la tasca de l'estonià Vene, que ahir acabava contracte i no seguirà, a qui va desitjar «tota la sort del món», va recordar tots els problemes que ha tingut l'equip fins ara i com se n'ha sortit, i va destacar el paper d'un Álvaro Muñoz «de qui es parla molt de com va jugar a Múrcia i avui, però no del 0 de 14 triples d'abans. Ell, però, feia la seva feina i jo confiava en ell. Necessitem que un tirador la fiqui, però sobretot que faci la feina com la feia ell».

L'equip, davant

Pel que fa als jugadors, Justin Doellman admetia que «em falta temps, però vaig bé i ha estat molt fàcil integrar-me a l'equip. He trobat un club molt diferent del que vaig deixar, amb un ambient millor i amb més il·lusió». Per la seva banda, Álvaro Muñoz no vol sentir ni parlar d'entrar a la Copa. Sobre ell, «avui han entrat els llançaments, però el més important és que l'equip ha jugat bé. Ara pensem només en el València».

D'altra banda, el tècnic badaloní dels canaris, Salva Maldonado, va fer un llarg discurs en què va demanar a la seva afició que s'acostumi al fet que jugant l'Eurolliga es perdran partits i, sobre el Baxi, «estan en una dinàmica positiva. S'ha regenerat tot amb el descens i ara al club es respira molt millor». Per la seva banda, Albert Oliver va qualificar de «merescuda» la victòria local i va afegir que «estic content, com a exjugador, per com els van les coses i l'ambient del pavelló».