En les quatre derrotes que ha encaixat el Baxi aquesta temporada s'ha repetit una mateixa situació: l'equip no és capaç de sobreviure a grans parcials en contra. Dissabte, a València, els manresans van jugar un segon quart molt fluix, en què van rebre un parcial de 32-17. És cert que l'equip es va recuperar a la segona part i es va apropar fins als sis punts, després d'arribar a perdre per vint. Però aquest demolidor parcial va fer que els bagencs anessin a remolc durant tota la segona meitat.

Un cas semblant es va produir contra el Joventut de Badalona en la tercera jornada de lliga al Nou Congost. Els verd-i-negres van fer un parcial de 15-25 i, de nou, els homes de Peñarroya van haver de remar contra corrent per arribar amb opcions al final del matx. La nota positiva és que, tant el dia de la Penya com davant el València, l'equip va reaccionar i va lluitar. Però també és cert que les diferències ja eren bastant àmplies. En ambdós casos, els parcials es van produir en el segon quart.

Igual contra Barça i Unicaja

Unicaja

En les altres dues derrotes de la temporada, davant el Barça i l'Unicaja al Congost, el Baxi va tornar a encaixar grans parcials en contra, aquesta vegada, però, en l'últim i el tercer quart respectivament. De fet, en el partit contra el Barça va haver-hi dos parcials importants, encara que un va ser el definitiu. L'equip no va sortir bé a la pista, va encaixar un desavantatge inicial de 4-14. El cert és que el conjunt manresà va reaccionar més endavant, però novament el fet de començar malament ja el va condicionar durant tot el partit.

Un bon tercer quart tornava l'esperança als aficionats del Nou Congost, però l'eufòria bagenca es va veure frenada en sec a l'últim quart. A partir de llavors, els visitants no van donar opcions. Un parcial inicial de 2-12 va ser decisiu per decidir el duel.

Davant l'Unicaja el parcial va ser més contundent, el més gran encaixat fins ara. L'equip de Pe-ñarroya no va entrar amb bon peu a la segona meitat i en el tercer quart els malaguenys, amb un estel·lar Kyle Wiltjer, van aconseguir un demolidor parcial de 17 a 36. Els bagencs van donar la cara en el darrer quart, però la diferència era insalvable.

Múrcia, l'excepció

Les derrotes d'aquesta temporada han arribat totes després de grans parcials, però això no vol dir que no hi hagi excepcions, en concret, que n'hi hagi una. Davant l'UCAM Múrcia, el Baxi va sobreviure a un parcial de 0-12 a l'inici de la segona part. Un inspirat Doyle va fer tremolar les aspiracions bagenques en aquest començament de tercer quart. Afortunadament, el tercer marcador de Doyle en el període, Álvaro Muñoz, va aconseguir tallar la ratxa de l'escorta en el tir, a més, amb un triple, va iniciar una reacció manresana que va seguir amb els triples de Renfroe i Lalanne.

En la prèvia del partit contra el València, Joan Peñarroya ja ho avisava: «Tenim problemes quan encaixem grans parcials. És el que hem d'evitar». Així doncs, l'equip ha de seguir treballant per evitar els moments de desconnexió en els partits que, fins ara, han perjudicat molt als del Congost.