El Bàsquet Manresa ha obert la temporada 2018-19, la del seu retorn a la Lliga Endesa. amb un balanç favorable després de 9 jornades. Les 5 victòreis (després del triomf assolit a Burgos) i les 4 derrotes de l'equip dirigit per Joan Peñarroya el situen hores d'ara en la setena posició, en plaça tant de play off com de Copa del Rei.

Els 5 partits guanyats quan s'ha disputat només un terç de la lliga regular és idèntica xifra a la que va aconseguir l'ICL Manresa en el còmput total de la campanya 2016-17, la última dels manresans a l'ACB i que va culminar amb el descens a la LEB Or.

El Baxi, que diumenge té un complicat partit al Nou Congost davant un necessitat Breogán, ha millorat clarament les últimes arrencades de l'ACB, en un lustre que va ser de resultats molt poc favorables. Des del 2012, en tres de les cinc temporades a la màxima categoria, el Manresa només portava 1 victòria després de 9 partits i era el cuer, sota les ordres, respectivament, de Jaume Ponsarnau (2012), Pedro Martínez (2014) i Ibon Navarro (2016).

En la 2013-14, amb Borja Comenge a la banqueta, es van guanyar 3 dels primers 9 partits però al final de la lliga hi va haver només 7 victòries en 34 partits i el descens no es va consumar per motius aliens als esportius. La temporada 2014-15, amb Ibon Navarro com erntrenador, el començament va ser similar a l'actual i en la novena jornada es portaven 4 victòries i 5 derrotes.

Fins i tot, en la dotzena jornada, hi havia un registre anivellat de 6-6 abans de visitar la pista de l'Unicaja de Màlaga. Però en els següents 22 partits només es van sumar 4 victòries més i va caldre patir per salvar-se fins el darrer partit a Vitòria.