El Baxi Manresa-Cafè Candelas Breogán ha estat intens sobre el parquet i emotiu a la grada. Els aficionats han mostrat la seva solidaritat amb diferents iniciatives que han tingut lloc aquest diumenge.

Durant la matinal s'havien venut números per un sorteig de lots regals i amb una recaptació destinada a La Marató de TV3 que enguany es destina a la investigació en la la lluita contra el càncer. Manresa X La Marató és la que coordina els actes a la capital del Bages i en aquesta jornada al Nou Congost ha recollit una quantitat de 1.150 euros.

El record i la solidaritat també s'ha demostrat entre els aficionats del Manresa i Breogán, alguns dels quals han estat al pavelló per participar després en un dinar conjunt, una calçotada. La Grada d'Animació manresana ha volgut recordar una estimada seguidora de l'equip gallec, la Mirian, que va morir de càncer fa unes setmanes i ha exhibit una pancarta amb el missatge de que mai serà oblidada.

Al final del partit s'ha donat a Salva Arco, jugador navassenc del Breogán que no ha jugat aquest partit per lesió, un ram de flors que ell mateix lliurarà a la família de la Mirian.

Precisament, Arco ha impulsat en els darrers mesos una campanya anomenada 100x100 per recaptar fons per la investigació de la síndrome MEFC2, una enfermetat rara que afecta a la psicomotricitat infantil. Es tracta de vendre 100 lots de 100 pulseres (cascuna a dos euros) que a Manresa ha trobat acollida també a la Grada Jove a través del seu integrant Èric Muncunill, que pateix també una de les considerades com malalties rares.