L'aturada de tres setmanes no ha frenat el Baxi. L'equip ha tornat a la competició amb la fam i la qualitat que l'ha portat, des de l'inici, a lluitar en la part alta. Ahir, davant l'Estudiantes, va arribar la dotzena victòria, i Joan Peñarroya va poder disposar, finalment, de dotze jugadors professionals i només Sima es va quedar sense minuts. En el segon quart es va arribar a tenir un clar avantatge de 20 punts, però no va faltar el neguit en la recta final del matx quan els madrilenys es van apropar a només 6 punts. L'aplom, en el moment més delicat, no es va perdre, i tenir jugadors amb la gran experiència de Corey Fisher i Toolson és de gran ajuda. Dissabte a la nit, davant de l'Obradoiro, es tornarà a jugar al Nou Congost.

El Baxi va sortir amb el cinc que ha estat l'inicial habitual durant els darrers temps, amb l'arribada de Corey Fisher i Zubcic. Tampoc no hi havia sorpreses en l'equip de l'Estudiantes, amb Whittington i Gentile, dos homes que no es van enfrontar al Manresa al matx de la primera jornada. Precisament, un triple de Zubcic (5-2) va donar el primer avantatge als manresans, que es van veure igualats ben aviat pels forasters (5-5). Cady Lalanne va ser castigat pels àrbitres amb la primera falta i Alessandro Gentile posava els del Movistar davant amb dos tirs lliures. Va replicar Toolson des dels 6,75 i el partit va passar a una fase amb intercanvi de cistelles, amb Ryan Toolson firmant el segon encert des de fora (13-12). També estava fi Zubcic, que feia pujar el 16-12. Sakho, després de 3 mesos absent per lesió, era rebut amb ovació i Toolson continuava encistellant (18-13). Murphy i Álvaro Muñoz van incorporar-se i JM Berrocal va demanar temps mort i ja tenia en pista Vicedo i Víctor Arteaga. La rotació manresana seguia, ara amb Gintvainis i Lundberg. Amb 4 punts seguits, Sakho posava un 22-17 i Lundberg va mantenir el marge amb una esmaixada. En l'última possessió del quart, els homes de Peñarroya van saber buscar molt bé el danès (26-21).

La ratxa de Murphy

Ludberg estava pletòric i va obrir el segon període robant la pilota a Hakanson per posar la màxima renda, de set punts (28-21). Tot seguit hi va haver un doble tap de Lundberg i Murphy, abans d'un reguitzell de triples (37-27), tres del Baxi, de Murphy (2) i Muñoz. L'Estudiantes tenia seriosos problemes per seguir el ritme del Manresa, molt dur i intens ara al darrere, com ho demostrava amb un nou tap de Lalanne.

Toolson i 5 punts seguits obra de Murphy disparaven el Baxi amb el 44-27 (min 14). JM Berrocal va recordar que tenia a la banqueta Gentile però l'Estudiantes veia el quart triple seguit de Murphy i els manresans ja es posaven amb 20 punts a sobre (49-29). Èxtasi total.

Zubcic, en pista per donar un descans a Murphy, anotava amb un rebot ofensiu i Guillem Jou va tenir minuts. Però l'Estudiantes es va apropar fins a un 53-37 i el tècnic Peñarroya, a més de demanar temps, va fer retornar Toolson. La tendència no va canviar i Darío Brizuela, amb 9 punts anotats de forma consecutiva (amb cistella quan sonava la botzina) deixava el 55-42 al descans. El Baxi s'havia deixat anar una mica.

Els problemes, al darrer quart

L'arrencada del tercer període era vital per no complicar-se la vida i 4 punts de Cady Lalanne (58-42) donaven més marge. Responia en els visitants Whittington, però un triple de Zubzic mantenia el Baxi davant amb certa claredat (63-47). Però l'Estudiantes no volia afluixar, amb Brizuela encertat.

Peñarroya canviava pivots, i els que entraven eren Erik Murphy i Sakho. Corey Fisher va encistellar l'onzè triple dels manresans, i s'hi afegia Murphy amb el 71-52. Era en pista Iffe Lundberg per provar d'aturar Brizuela, qui cometia la seva tercera falta. Toolson posava el 77-61 a manca del darrer quart.

Lundberg aportava decisió en l'atac manresà i Muñoz clavava el triple del 82-65. Peñarroya feia un doble canvi per evitar disgustos, entraven Murphy i Ryan Toolson. El que passava a exercir de base era Lundberg, i descansava Fisher. Va esmaixar Muñoz en una jugada per línia de fons però el perill es reflectia en el marcador amb Gian Clavell col·locant el 84-73, i encara restaven sis minuts de joc.

El Baxi estava en crisi i també havia entrat en bonus per faltes, i els visitants es posaven a només 9 (84-75). Sort, una vegada més, de la contundència de Lundberg, que va forçar un 2+1 prou important. No es parava de patir, Suton va fer quatre punts i el marcador era de 87-79. L'assistència de Toolson a Lalanne donava vida al Baxi, però Suton castigava de nou, ara amb un triple (89-82). Fisher tornava a la pista i Suton convertia un de dos tirs lliures, 89-83 a 3'50'' per al final. Murphy i Whittington van intercanviar triples i Lalanne, des de la línia de 4,60, errava els seus dos intents però ho compensava amb el mat del 94-86 quan faltaven 2'42'' per al desenllaç.

El Manresa ho tenia a l'abast, i a més Suton errava un altre tir lliure i Toolson rematava amb un triple, el del 97-87. Gian Clavell va cometre falta en atac, igual que Fisher en l'acció següent. Suton va posar el 97-89 però ja només quedava un minut. Lundberg va sumar un tir lliure, Darío Brizuela va errar un triple i Fisher posava el cent (100-89). La impotència de Cook va acabar amb tècnica i un tir lliure de Toolson (101-89), sempre una garantia. Al final, un 101-91 que val la dotzena victòria i que ratifica que el Baxi lluitarà per arribar als play-off.