L'èpica victòria de dissabte amb el Monbus Obradoiro, la quarta en els cinc darrers partits i que és tercera consecutiva al Nou Congost, manté el Baxi en posicions del play-off, setè concretament per la derrota de l'Iberostar amb el Gran Canària. Encara que no va anar a la Copa del Rei, l'equip de Peñarroya està des de la sisena jornada en zona de play-off.

El disgust de no ser a la Copa per l'entrada de l'Estudiantes i els canvis en la plantilla no són un obstacle per a la trajectòria del Baxi. L'adaptació del base Corey Fisher ha estat excel·lent, i les arribades dels dos nous quatres, Zubzic i Murphy, han aportat també variants positives al joc de l'equip. Encara que contra l'Obradoiro no va tenir la seva millor nit, la reincorporació de Sakho és un altre afegit important a la rotació.

En la segona volta, després de la derrota a casa amb el Reial Madrid (per cert, proper rival diumenge), els manresans han gua-nyat 4 dels seus 5 partits. Van vèncer a Lugo a la pista del Breogan i van cedir per només dos punts (99-97) en la seva visita a l'Unicaja. Al Congost sí que s'han aprofitat els partits davant del València (única victòria en aquest curs contra un equip classificat davant), de l'Estudiantes i del Monbus Obradoiro. El Manresa ja ha guanyat més partits a casa (6) que no pas els que ha perdut (5).

Com a visitant, el balanç també és positiu, amb un 7-4. Les 13 victòries en total suposen igualar el registre a aquestes alçades del 2004, del 1998 i del 1997. Encara se'n van guanyar més en dues temporades anteriors, si bé la lliga ACB aleshores era de 2o equips i no de 18 com ara. L'any 96, en la tercera jornada de la segona volta, el TDK era quart amb un total de 14 victòries i va acabar amb 24 i entrant als play-off com a sisè. En el 95, l'equip tenia també 14 triomfs i era el tercer, i va finalitzar igualment en sisena posició, amb 21 victòries.

Els precedents

La temporada 2003-04, l'equip de Ricard Casas va firmar una primera volta extraordinària (12 victòries en 17 partits) que el va portar cap a la fase final de la Copa, a Sevilla. Però la davallada en la segona part de la lliga va ser molt clara. En els primers cinc partits només va afegir un sol triomf més i va quedar en portes del play-off amb 16 victòries. Així, del cinquè lloc a l'equador de lliga es va passar al novè i amb la decepció d'haver perdut gas.

La temporada del títol de l'ACB, amb Luis Casimiro a la banqueta, es va estar sempre entre els primers. Al final de la primera volta es tenien 10 triomfs (un més que els assolits aquesta campanya) i es va anar a la Copa del Rei de Valladolid, on es va caure a semifinals. En la jornada 22 es tenien 13 victòries, i amb una sisena plaça que es va mantenir fins al final de la lliga regular. I el que va passar després ja és història.

En l'exercici 1996-97, quan Salva Maldonado era l'entrenador, es va tancar la primera volta de lliga amb 11 triomfs i un quart lloc. A la Copa, va ser l'amfitrió Lleó qui va eliminar el TDK, que en la jornada 22 tenia 13 victòries com ara i era vuitè. I es va cloure la lliga regular amb 19 partits guanyats, com a vuitè i jugant en la primera ronda dels play-off contra el Reial Madrid, amb qui va perdre per 3-0.

Setè abans d'anar a Madrid

El Baxi Manresa, a dotze partits del final de la lliga regular, és ara el setè i és a una victòria del quart lloc. La prioritat, després de tenir la permanència a la butxaca, és poder continuar sumant resultats positius i poder confirmar el seu lloc en els play-off pel títol.

L'Iberostar Tenerife tanca les places de play-off amb 12 triomfs, i amb 11 es troben l'Andorra i el Tecnyconta, a dos del Manresa.

El Baxi visitarà el Reial Madrid diumenge, rebrà després el San Pablo Burgos i clourà el març a la pista del Barça Lassa.