Els vestidors del WiZink Center oferien dos tipus d'expressions pel que fa al Baxi: la de David Òrrit i la de tota la resta. El santpedorenc estava cofoi pel debut, amb bona actuació individual, tot i el desastre general. A més, l'estrena arriba després d'una lesió al genoll amb tres mesos de recuperació, de la qual «encara no estic del tot recuperat però puc jugar sense problemes».

Òrrit, a més, va fer accions de mèrit, com una cistella a anella passada o un robatori de pilota que va acabar amb cistella. Recordava l'acció dient que «li he fet la jugada que no s'esperava ningú, es queda aquí el petit i roba la pilota. La situació m'ha agradat i després d'allò m'han marxat els nervis. Ho estava bastant, abans de començar el partit, i després d'aquella acció m'he dit a mi mateix que calia seguir».

Respecte de la seva actuació, «he jugat bastant i estic content del que he fet. Podia haver donat més, tant en defensa com en atac, però ha anat bé». Pel que fa als companys, «m'han felicitat tots i m'han dit que d'aquí a poc em tallaran els cabells. D'una part em sap greu perquè feia temps que me'ls deixava llargs, però prefereixo que marxin així que d'una altra manera».

El base també va parlar del futur. «Pot haver estat un primer pas per seguir tenint minuts. La decisió no depèn de mi però jo seguiré treballant»... I va fer una crida a l'afició, ahir segurament desencantada: «La setmana que ve contra el Burgos hem d'anar al màxim i a veure si es pot guanyar. La victòria que s'ha escapat avui l'hem de recuperar».

Accidents i el 'tema Sakho'

Un dels que va donar la cara ahir va ser el capità de l'equip, Álvaro Muñoz, que va admetre en declaracions cedides per Ràdio Manresa que «no estem contents com altres dies en què hem perdut però amb bones sensacions. El nostre nivell de concentració no ha existit».

L'ala castellà va ser el jugador més valorat de l'equip, la qual cosa no el satisfeia perquè «no és la meva feina ser-ho. Avui l'exemple és Òrrit. Ha debutat i ha estat solt, competitiu i intens. És el camí que hem de seguir la resta i no ha estat així. És un dia per reflexionar i demà tornar al camí de tot l'any».

Per al castellà, «això és un accident, aquestes coses passen, però mentalment no podem deixar que torni a passar. N'hem parlat com les bones famílies i som conscients que no hem estat al nostre nivell».

Muñoz també va afrontar fets col·laterals com el possible càstig de Peñarroya a Sakho, que no va jugar fins que el partit ja estava perdut. El tècnic, a la roda de premsa, va afirmar que havia estat «una decisió tàctica», però a ningú se li escapa que el congolès i Zubcic van tenir una trifulga contra l'Obradoiro, i el primer ja no va jugar més aleshores. Muñoz va aclarir ahir que «en la convivència quan passes tants dies junts hi ha mals moments, però això passa en tots els equips. Està parlat i solucionat. No crec que això hagi influït avui». Després del partit, Zubcic també va dir que «no va ser res seriós i queda dins de l'equip».